Belçika Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması

AB-Türkiye Zirvesi sonrasında açıklamalar yapan Belçika Başbakanı Charles Michel, bazı değerler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin AB’ye tam üyelikten çok uzakta olduğunu öne sürdü.

Belçika Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması

AB olarak Türkiye’ye 3 milyar Euro vermeye hazır olduklarını ancak bunun açık bir çek olmadığını vurgulayan Başbakan, bu paranın Türk hükümeti için verilmediğinin altını çizdi. Michel, "Bu paranın Türk hükümetine gitmediği kesin olarak bilinmeli. Bu para mültecilerin sağlık ihtiyaçları, eğitimleri ve bunun gibi alanlara gidecek." dfyerek paranın kullanım alanlarının önemli olduğunu ifade etti. Michel, Türkiye şartları yerine getirmediği durumda Belçika hükümeti olarak mali bir angajmana da girmeyeceklerini ifade etti.

Michel, AB üyeliğinin Türkiye’nin tutumuna bağlı olduğunu ifade etti ve "Açık konuşmak gerekirse bana göre Türkiye’nin üyeliği çok çok uzakta." dedi. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğünün Avrupa Birliği’nin önemli değerlerinden olduğunu da ifade eden Michel, "Bazı fasılların açılması, daha açık bir diyalog imkanı da sağlayacak. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü gibi konular da gündeme geldi. Tekrarlıyorum, Türkiye’nin tam üyeliği çok uzakta." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Belçika Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER