Avrupa bu görüntüleri konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerinde yabancı basına yönelik “soru sansürü” uygulaması Belçika’da gündem oldu.

Avrupa bu görüntüleri konuşuyor!

Geçtiğimiz hafta Brüksel'e gelen Erdoğan'ın iki günlük programı boyunca gazetecilerden hiçbir soru almaması tepki çekmişti. Belçika basınında da gündem olan bu olaya ilişkin bir video kaydı ortaya çıktı.

“Belçika’nın TRT’si” olan devlet Kanalı RTBF'nin "Karşı Cephe" programında "Erdoğan Brüksel'de basını hırpalıyor" başlığıyla yayınlanan videoda Belçika Başbakanı Charles Michel'in  basın sözcüsünün, engellemelere rağmen Erdoğan'a soru soran gazeteciyi tehdit ettiği görülüyor. Belçikalı yetkililerinin tehditlerine rağmen devlet televizyonunda söz konusu video yayınlanırken, televizyon kanalı müdürü de sansürü aşmaya çalışan muhabirlere sahip çıktı.

BELÇİKALI GAZETECİLERE ÇİFTE AZAR
 

Erdoğan’a soru sansürünü kıran muhabir Avrupa'yı salladı | Samanyolu Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının asabiyeti, eşi Emine hanımın alışveriş için Louise Bulvarı'nı kapatmasıyla gündeme oturan Brüksel ziyareti, şimdi de “sansür videosu” ile gündemden düşmüyor. Uygulamaya tepki göstermek isteyen bazı Belçikalı basın mensupları ise engellemelere rağmen soru sorma teşebbüsünde bulundular. Devlet kanalı RTBF'nin "Karşı Cephe" adlı programında yayınlanan "Erdoğan Brüksel'de basını hırpaladı" adlı videoda, Michel ile görüşmesinin ardından arabasına binerken bir gazetecinin Erdoğan’a soru sorduğu duyuluyor. Birkaç saniye soruyu soran kişiyi süzen Erdoğan, makam aracına binip gittikten sonra Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ve Başbakan Charles Michel'in basın sözcülerinden birinin gazetecileri sırayla azarladığı görülüyor.

TEHDİTLERE RAĞMEN BELÇİKA TELEVİZYONU VİDEOYU YAYINLADI

Olayın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Filiz'in "Erdoğan demokrat bir lider" dediği duyulan videoda, kayıt altına alındığının farkında olmayan sözcünün ise gazetecilere görüntüleri yayınlamamaları yönünde emirler verdiği duyuluyor. Michel’in sözcüsünün "Bu video yayınlanmamalı. Ciddi bir hata bu. Peşini bırakmayacağız." diyerek tehditkar konuşması ise tepkilere sebep oldu. Dışişleri'nden basın yetkilisi bir bayanın da görüldüğü videoda, söz konusu görevlinin RTBF muhabirlerine "Sizi müdürünüz Jean-Pierre Jacqmain'e şikayet edeceğim." dediği de duyuluyor.

TELEVİZYON MÜDÜRÜ, MUHABİRLERE SAHİP ÇIKTI


İsmi geçmesi üzerine mikrofon uzatılan Jacqmain ise polemiğe girmeden çalışanlarına sahip çıktı. Tehditlere rağmen kanalında videonun yayınlanmasına izin veren Jacqmain "Benim işim, gazetecilerin işlerini yapabildiklerinden emin olmak." dedi. Videonun yayınlanması üzerine olay Belçika’da büyük tepkiye sebep olurken, "Ülkesinde basın özgürlüğünü tanımayan Erdoğan yüzünden Belçika basınına da skandal bir şekilde sansür konuldu." yorumları yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa bu görüntüleri konuşuyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER