Belçikalı kadın Avustralya ormanlarında 5 gün hayat mücadelesi verdi


Belçikalı Véronique Biunkens, Avustralya ormanlarında 5 gün yemek yemeden hayat mücadelesi verdi. Victoria eyaletinde tatil yapan 41 yaşındaki Biunkens, tek başına çıktığı seyahatinde ormanda kayboldu.

Dönüş yolunu bulamayan Biunkens, çareyi yardım ekiplerinden bekledi. Ormanda bir nehir bulduğunu ve oradan 5 gün boyunca su ihtiyacını giderdiğini söyleyen Biunkens, yemek yemediğini söyledi. Endişelenmeden hareket ettiğini ve yoga yaparak rahatladığını söyleyen Buinkens, radyoya yaptığı açıklamasında, "Benim gözümde aslında kaybolmam fazla dramatik değildi. 5 gün boyunca nehirden su içtim fakat yemek yiyecek bir şey bulamadım." şeklinde konuştu.

HAYATTA KALMA MÜCADELESİ ÇOK BAŞARILI

Yardım ekipleri Belçikalı kadını 5 gün sonra kaldığı otelden 2 kilometre uzaklıkta buldu. Véronique Biunkens'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Avustralya polis yetkilileri, Belçikalının 5 gün aç kalarak hayatta kalmasını büyük bir başarı olarak adlandırdı. Belçikalı Biunkens, yardımın geleceğini beklediğini de belirtti. Biunkens, "Birisinin beni bulana kadar beklemem gerektiğini düşündüm. Döndüğümde insanların ağlayarak beni karşılaması durumun ne kadar ciddi olduğunu anladım." diye ifade etti.

ÇAMUR İLE GÜNEŞTEN KORUNDU

Avustralya televizyon kanalı ABC'ye konuşan polis yetkilileri, kadının hayatta kalmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Polis yetkilisi, "Şu ana kadar eşi benzeri rastlanamaz bir durum ile karşılaştık. 5 gün ormanda kaybolup ve aç şekilde hayatta kalabildi. Belçikalı kadın gerçekten çok akıllı davrandı." şeklinde açıklamalarda bulunuldu. Biunkens, bulunduğunda tamamen çamur altında olduğunu söyleyen polis yetkilileri, "kendisini bulduğumuzda her tarafı çamur ile kaplıydı. Bunu güneşten korunması için yaptı. Gerçekten çok akıllıca bir davranış." diye tebrik etti.

Kaybolduğunu anlayan Biunkens, ağaçlar ve yapraklar ile küçük bir sığınak yaptığını ve yosun ile yatak yaptığı ortaya çıktı. Sığındığı yeri tamamen yosun ile kaplayan Biunkens, geceleri üşümemesi için de kıyafetinin içini yosunla kapladı. CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı kadın Avustralya ormanlarında 5 gün hayat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER