'Belediye 1,5 milyon liralık zarar var dedi; afet işleri hala cevap vermedi'


Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 4 ay önce meydana gelen selin oluşturduğu 1,5 milyon liralık zararın karşılanması için belediye tarafından Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıya hala cevap verilmediği belirtildi.

MHP'li İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, 4 ay önce meydana gelen sel felaketinin ardından ilçenin alt ve üst yapısının çöktüğünü ve 1,5 milyon liralık zarar oluştuğunu söyledi. Çabuk, Ağustos 2015'de meydana gelen olağanüstü yağışlardan sonra yetkililere başvurduklarını, ancak yetkililerin ilçede üstünkörü bir inceleme yaptıklarını savundu.
Çabuk, "İhsaniye'ye Ağustos ayında ortalama 15 kilogram yağış düşerken 2 buçuk saat içinde 132 kilogram yağış düştü. Bu da İhsaniye altyapısının ve üst yapısının çökmesine neden oldu. Son 80 yılın en yoğun yağışı oldu. Yetkililer geldi. Menfezlerin yıkılmadığı gerekçesiyle olumsuz bir rapor tutacaklarını belirttiler. Menfez olsa zaten su basmazdı sokakları. Menfezin eksikliği nedeniyle su basıyor." dedi.

RESMİ YAZIYLA DESTEK İSTEDİK

Bu durumu resmi bir yazıyla ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Çabuk, destek taleplerinin sürdüğünü, ancak cevap gelmediğini kaydetti. Çabuk, "İnşallah sonuç alacağız. Sonuç alana kadar da beklemenin alemi yok. Bir yandan da yıkılan yerleri yapıyoruz. 1,5 trilyonluk zarar oldu, bu maliyet sadece merkezdeki zarardır. Ancak, bu zararı bizim karşılamamız mümkün değildir. Tam olmasa da tamiratları kısmi olarak yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMEDİ, HASARLAR GİDERİLMEDİ

MHP İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Çakır da ilçenin 80 yılın en çok yağışını aldığını, hasarı ve kayıpları fazla olan bir yıl olduğunu söyledi. Çiftçinin ekili pancar, ayçiçeği, arpa, buğday ve haşhaş tarlalarının ciddi zarar gördüğünü, ev ahırlarında hasar meydana geldiğini ifade eden Çakır, tarım kredi borçlarının ertelenmesi dışında herhangi bir destek verilmediğini ifade etti. Çakır, köylerdeki zararların giderilmesi için acil çözüm beklediklerini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Belediye 1,5 milyon liralık zarar var dedi; afet işleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER