Belediye Başkanı tam açıklama yapıyordu ki ortalık bir anda karıştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 13 2016
İstanbul Beşiktaş'ta Ihlamur Parkı’nın ‘imara açılacağına’ yönelik iddialar hakkında basın mensuplarına açıklama yapmak üzere Ihlamur Parkı’na gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Hazinedar’ın konuşması sırasında korumalar ve zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında kavga çıktı, 2 kişi darp edildi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı’nın imara açıldığına yönelik basında yer alan iddialara yanıt vermek üzere Ihlamur Parkı’na geldi. Parkta toplanan vatandaşların tepkileri arasında basın mensuplarına açıklama yapan Hazinedar, Ihlamur Parkı’nın şahıs mülkiyetinde olduğunun ve imar planı değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığının altını çizdi.
PARK OLARAK KULLANILAN YERDE İNŞAAT YAPILMAYACAK
Basın açıklaması yapılan yeşil alanda herhangi bir inşai faaliyet yapılamayacağının altını çizen Hazinedar, “Park olarak bulunduğumuz noktada imar yok. İmar arazinin aşağı tarafında, otoparkın gecekonduların olduğu yere kadar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu anda otopark olarak kullanılan yerde yüzde 17 olan imar hakkı yüzde 28’e çıkartılmış. Bu işlem Beşiktaş Belediyesi’ne sorulmadan yapılmış, Beşiktaş belediyesinin en küçük ilgisi olmadan çıkartılmış. Ancak ona rağmen işi şov haline dönüştürmeden Beşiktaş Belediyesi bir yıl önce konuyu yargıya taşıdı. Şu anda dava halen devam ediyor” dedi.
BAŞKANIN KONNUŞMASI SIRASINDA 2 KİŞİ DARP EDİLDİ
Murat Hazinedar’ın konuşması sırasında korumaları ve parkta toplanan kalabalık arasında arbede yaşandı. Zabıtaların da araya girmesiyle olay büyüdü, 2 kişi darp edildi.
KAMULAŞTIRMA MALİYETİ NEREDEYSE BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN BİR YILLIK BÜTÇESİ KADAR
Vatandaşların ‘neden daha önce parka gelip açıklama yapmadınız’ serzenişleri arasında açıklama yapan Hazinedar’a mahalle muhtarı ve vatandaşlar sorular yöneltti. Parkın tamamının yeşil alan olması için kamulaştırma yapılıp yapılamayacağına yönelik sorulara Hazinedar şu yanıtı verdi: “Bizim dönemimizde yani 2,5 yıldır hiçbir yeşil alan imara açılmadı, açılmayacaktır. Geçmişten gelen hakların, mülkiyet hakkın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







