Belediye başkanının oğlu silahla ateş açtı, AKP'li vekil devreye girip tutuklanmaktan kurtardı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 31 2025
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un oğlu Mahir Sungur ilçeyi Teksas'a çevirdi. Alkollü araç kullanıp havaya ateş açınca arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan Sungur için AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan devreye girdi. Polise serbest bırakın baskısı yapan Kaplan istediği sonucu alamayınca savcılık ve Adalet Bakanlığı yetkililerini devreye sokmaya çalıştı.
HalkTV'de yer alan habere göre Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un oğlu Mahir Sungur, arkadaşıyla birlikte alkollü bir şekilde bindiği aracından çevreye ateş açtı. Gözaltına alınan Sungur için AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan devreye girdi. Güvenlik güçlerine Sungur'un serbest bırakılması için baskı yapan Kaplan istediği sonucu alamadı. Milletvekili Kaplan, bu kez savcılık ve Adalet Bakanlığı üzerinden Sungur'u serbest bıraktırmaya çalıştı.
Dün (30 Mayıs) akşam saatlerinde ilçenin en işlek semtlerinden olan Irmak Kenarı Mahallesi'nde silah sesleri duyuldu. Polise yapılan ihbar sonucunda olay yerine giden ekipler, beyaz bir aracı takip etmeye başladı. Araç içindeki iki kişi dur ihtarına uymadı. Kovalamacanın sonunda durdurulan araçtan inen iki kişinin aşırı alkollü olduğu belirlendi. Araç içinde bulunan ruhsatsız tabancaya da el konuldu.
MİLLETVEKİLİNDEN SERBEST BIRAKIN BASKISI
İlçe merkezinde ateş açıp alkollü araç kullanan iki kişinin kimlik tespitleri yapıldı. Kimlikleri belirlenen iki kişinin ilçenin belediye başkanı Ahmet Sungur'un oğlu Mahir Sungur ve arkadaşı Deniz Altuğ olduğu belirlendi. Gözaltına alınan iki kişi karakola götürülürken devreye AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan girdi.
Milletvekili Kaplan, güvenlik güçlerine Sungur ve Altuğ'un serbest bırakılmaları için baskı yaptı. İstediği sonucu alamayan Kaplan bu kez savcılığı aradı ve Adalet Bakanlığı yetkililerini devreye sokmaya çalıştı. Bu çabası da boşa çıkan Kaplan, gözaltına alınan Sungur ve Altuğ'un nezarette değil karakolda bulunan bir odada tutulmasını sağladı. Bugün, ifadeleri alınan Sungur ve Altuğ, serbest bırakıldı.
ESKİ BAŞKAN İRTİKAPTAN TUTUKLANDI
Yahşihan ilçesi, hafta içinde yapılan operasyonla gündeme gelmişti. Önceki dönem MHP'li Osman Türkyılmaz'ın yönettiği ilçeyi 2024 yılındaki yerel seçimlerde AKP kazanmıştı. A
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


