Belediye çadırda kalan aileye giysi verdi, yalan haber servis etti

Belediye çadırda kalan aileye giysi verdi, yalan haber servis etti

Bursa'da, 'çöplerden yiyecek toplayan' 5 kişilik ailenin dramının gazetelere yansımasının ardından harekete geçen Bursa Osmangazi Belediyesi, küçük bir çadırda yaşam mücadelesi veren aileye giysi ve gıda yardımı yaptı. Belediye basın bürosu ise yardımla ilgili bülten servis ederken, baba Bulut Heyder ile anne Zehra Heyder'in daha önce kameralara söylediği sıkıntıları görmezden gelip haber yapan gazetecileri suçladı.

Kastamonu'dan Bursa'ya iş bulma umuduyla gelen Heyder ailesinin yaşadığı dram basına yansıyınca büyük yankı uyandırdı. "Çocuklarının karnını doyurmak için marketlerin kapanmasını bekliyor" başlığı yayınlanan haber üzerine bir çok şehirden hatta Almanya ve Japonya'dan arayan hayırseverler aileye destek olmak istediklerini bildirdi.

Bursa Osmangazi Belediyesi'de belediye sınırları içerisinde çöplerden yiyecek toplayan aileye destek olmak için harekete geçti. Aileyi Panayır Mahallesi hayvan pazarı yanındaki çadırda bulan belediye ekipleri gıda ve giyecek yardımı yapmakla yetindi.

Sokakta yatıp kalkan aileye gıda veren belediyenin basın bürosu ise büyük bir skandala imza attı. Belediye basın bürosu baba Bulut Heyder'in ağzından şunları servis etti: "Yaklaşık 1 aydır Bursa'dayım. Mevsimlik olarak çalışacak işlere başvurdum. Ancak epilepsi hastası olduğum için iş vermek istemediler. Marketlerde çalışan görevli arkadaşlar durumumu bildikleri için bana akşamları yiyecek yardımında bulunuyorlardı. Habere konu olan fotoğraftaki gibi yediğimiz yiyecekleri çöpten toplamadık, markette çalışan görevliler verdi. Çöp kutusunun yanına oturup yediğimiz için o şekilde algılanmış ve haberde de öyle yazılmış. Fotoğrafı da ayrıca gazeteciler değil yoldan geçen bir vatandaş çekip medya kuruluşuna vermiş. Gelip bize sorsalardı duruma açıklık getirebilirdik. Ben sadece çalışma istiyorum. Amacım iş bulmak. Çöpten yemek toplayıp yediğimiz haberiyle gündeme gelmek beni de üzdü. Bursa'da kalıcı değilim. Geri dönüş için yeterli parayı kazanıp ailemle birlikte tekrardan Kastamonu'ya dönmek istiyorum."

Baba Bulut Heyder birgün önce kendisini görüntüleyen kameraya ise şu açıklamayı yapmıştı: "Sara hastası olduğum için hiç bir işte beni devamlı çalıştırmadılar. Üç ayda bir devletten maaş alıyordum o da kesildi. Karım ve üç minik kızımla sokaklarda kaldık. Yetkililerden sadece namusumla helalinden para kazanabileceğim bir iş istiyorum."

Anne Zehra Heyder ise şöyle konuşmuştu: "Ne zaman nerede olacağımız belli olmuyor? Nerede karnımızı doyuracağımız dolu bir çöp kutusu bulursak orada durup çöpten bulduklarımızla karnımızı doyuruyoruz. Yetkililerden kocama ve bana, çalışabileceğimiz bir iş istiyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Belediye çadırda kalan aileye giysi verdi, yalan haber... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER