Belediye sokağı KİPTAŞ'a vermiş

Belediyenin konut şirketi, yurttaşın sokağını konut projesine dahil etmiş.

samanyoluhaber.com

KİPTAŞ, Pendik’teki bir konut projesinde yurttaşın sokağını projesine güvenlik duvarı olarak dahil edip sattı. AKP’li Pendik Belediyesi de KİPTAŞ’ın (Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ) yaptığını görmezden gelerek projeye iskân verdi. 2006 yılında yapılan Mimoza Sitesi geçen günlere kadar bu şekilde geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tüm bunlardan habersiz bir gün projeye dahil edilen sokağın site duvarlarını yıkarak ulaşıma açılacağını söyledi. Siteden ev satın alan yurttaşlar gerçeği böyle öğrendi. İBB Meclisi’ne çok sayıda itirazda bulunan yurttaşların itirazı kabul edildi. CHP’li Meclis üyesi Tarık Balyalı “Bu ancak Aziz Nesin hikâyelerinde olabilirdi” dedi.

İBB iştiraki KİPTAŞ A.Ş. Pendik, Çamlık Mahallesi’nde 2006 yılında Mimoza Sitesi yapıyor. Proje kapsamına 7 metre genişliğindeki Derviş Sokağı da alarak güvenlikli bir site inşaa ediyor, çevresine de duvarlar örüyor. AKP’li Pendik Belediyesi de plan değişikliği yaparak bu durumu onaylıyor. Durumdan bihaber olan yurttaşlar buradan ev alıyor. Yurttaşlar gerçeği İBB’nin Derviş Sokağı tekrar açmayı planladığı imar planı değişikliğiyle öğreniyor. İBB bu plan değişikliğinde sitenin duvarlarını kaldırarak sokağı ulaşıma açıyor, sitenin etrafındaki parkı iptal ederek ilköğretim tesisi alanına alıyor. Site sakinlerine de Perihan Sokağı kullanabileceklerini bildiriyor. Yurttaşlar Beyaz Masa dahil, yetkili tüm kurumlara KİPTAŞ’ı ve Pendik Belediyesi hakkında başvuruda bulunurak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.


‘Kime güveneceğiz?’

İşte bu itirazlar geçen salı günü İBB gündemine geldi. Mimoza Sitesi’nden ev alan çok sayıda yurttaş itirazlarında “Bir vatandaş olarak İBB’ye, Kiptaş ’a ve Pendik Belediyesi’ne güvenmeyeceksek, kime güveneceğiz. Eğer karşımızda bu kurumlar değil de sıradan müteahhit şirketleri olsaydı bu durum bir ceza davasına konu olabilirdi. Dolandırıldığımız dahi düşünülebilirdi” denildi. İBB yurttaşların itirazını kabul etti. Öte yandan site içerisinde yer alan Derviş Sokakta site giriş kapısı ile güvenlik kulübesi yer alıyor.

‘Yurttaş kandırılmış’

CHP’li Meclis üyesi Tarık Balyalı şöyle konuştu:

“Tam olarak Aziz Nesin hikâyesi gibi bir olayla karşı karşıyayız. Vatandaş Pendik Belediye’sine KİPTAŞ’a güvenmiş. Ruhsatlı iskânlı ev almış ama kandırılmış. Vatandaşın kendi yeri diye düşündüğü yer yurttaşın yolu çıkmlış. Benim diye düşündüğü yer belediyenin yolu çıkmış. Vatandaş ibb ’ye şikâyette bulunarak çözmeye çalışmış, usülsüzlüğü yapan KİPTAŞ ve Pendik Belediyesi sorunu çözmeye çalışan vatandaş. Bu işin en acı tarafı bu. Bu ülkede yaşayan insanlar kamu kurumlarına yani devlete güvenip bir ev bile alamayacaklarsa kime güvenecekler. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
<< Önceki Haber Belediye sokağı KİPTAŞ'a vermiş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER