Belediye ve STK'dan Bayırbuçak Türkmenleri için kampanya

Belediye ve STK'dan Bayırbuçak Türkmenleri için kampanya

Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği tarafından Suriye'de bulunan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

10 gün sürecek kampanyada, maddi yardımın yanı sıra çocuk maması, battaniye ve un yardımlarının ön planda olduğu vurgusu yapıldı. Yenidoğan mahallesi Hüseyin Kahya Parkı içine kurulan yardım çadırı İl Müftüsü Bekir Gerek'in duası ile başladı.

Bugünün mazlumlara sahip çıkma günü olduğunu ifade eden Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği sözcüsü Muzaffer Yılmaz, "Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, caniler ile vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği olarak, insanî, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız."dedi.

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş ise "Ülke genelinde yürütülen yardım kampanyalarına belediyemiz öncülüğün de kardeş derneklerimiz ile birlikte bu kampanyayı başlatmış olduk. İnşallah yapılan yardımlar yerine ulaşacaktır ve soydaşlarımıza yalnız kalmayacaktır." dedi. STKdan-Bayirbucak-Turkmenleri-icin-kampanya-1969900.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Belediye ve STK'dan Bayırbuçak Türkmenleri için kampanya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER