Belediyelerin bir yetkisine daha sınırlama getirildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 1 2020
Belediyelerin 'geçici görevlendirme yetki'sine sınırlama getirildi.
"Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği"nde değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, belediyeler isterlerse personelini başka yerlere geçici görevlendirme ile gönderebiliyordu. Dün yapılan değişiklik ile yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar yönetmelik kapsamından çıkarıldı.
Geçici görevlendirmeye şart getirildi. Bundan böyle belediyelerin personeli geçici görevlendirme ile gönderebilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro veya pozisyonun statüsüyle geçici görevlendirilecek pesonelin statüsünün aynı olması gerekecek.
Öte yandan sözleşmeli personel ve iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar, farklı statülerdeki personeli de görevlendirebilecek. Şu ana kadar yapılmış olan yönetmeliğe aykırı geçici görevlendirmeler ise en geç bir ay içerisinde sonlandırılacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!8.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait9.Murat Çalık'a kritik müdahale!10.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







