Belediyeler borç batağında: 11,7 milyar TL

Yerel yönetimlerin hazineye olan borçları 11 milyar 741 milyon lira oldu. AKP ve MHP’li belediyeler borç sıralamasında ilk iki sırada yer aldı.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre en yüksek borca sahip olan belediyeler arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yönettiği belediyeler ilk iki sırada. 

AKP, en borçlu 8 belediye listesinde 6 belediye ile yer alıyor. Yerel yönetimlerin hazineye olan borcu ise 11 milyar 741 milyon liraya ulaştı.

EN BORÇLU BELEDİYE KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR: 6 MİLYAR TL

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, "En borçlu belediye" 6 milyar 66 milyon lira ile AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olurken bunu 1 milyar 99 milyon lira ile MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi takip etti. 

3'üncü sırada 655 milyon liralık borçla Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yönettiği Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı su ve kanalizasyon idaresi yer aldı. 

Bakanlığın verilerine göre "en borçlu belediyeler ve bağlı idareler" sıralamasına giren diğer belediyeler şöyle:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ (AKP): 426 milyon TL
Sakarya Büyükşehir Belediyesi (AKP): 423 milyon TL
Bursa Büyükşehir Belediyesi (AKP): 359 milyon TL
Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (AKP): 243 milyon TL
Antalya Büyükşehir Belediyesi (AKP): 208 milyon TL

BORÇLAR ÖDENEMİYOR

135 milyon lira ile "borcunun vadesi geçen belediyeler" sıralamasında ilk sırada MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi yer alırken bunu 110 milyon lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi takip etti.

Kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile "borçlanma şampiyonu". 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi de 11'er milyon liralık borcunu vadesinde ödeyemedi.

Mart ayı itibarıyla Hazine alacakları, 18 milyar 532 milyon liraya ulaştı. Yerel yönetimlerin 11 milyar 741 milyon liralık borcunun yanı sıra Hazine'nin iflas eden İmar Bankası'ndan alacağı 994 milyon lira, Özelleştirme İdaresi'nden alacağı 602 milyon lira oldu.
<< Önceki Haber Belediyeler borç batağında: 11,7 milyar TL Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER