Belediyenin dönüşüm kararı aldığı Kent Meydanı esnafı eylem yaptı

Belediyenin dönüşüm kararı aldığı Kent Meydanı esnafı eylem yaptı

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 20 gün içinde işyerlerini boşaltmaları için tebligat gönderilen esnaf, eylem yaparak tepki gösterdi.

Kent Meydanı ile Osmangazi Belediyesi arasında Muhacir Pazarı olarak bilinen bölgedeki işyeri sahipleri, Mavi Çarşı önünde toplanarak Osmangazi Belediyesine yürüdü. Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile görüşmek isteyen esnaf ile belediye yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Ardından, belirlenen heyet Mustafa Dündar ile görüşmek üzere içeri girdi.

Bölge esnaflarından Harun Tavlı, dönüşüme karşı olmadıklarını ancak kendilerine yer gösterilip taşınmak için verilmesi gerektiğini söyledi. 20 günde taşınmalarının mümkün olmadığını belirten Tavlı, şöyle konuştu: "Sayın Mustafa Dündar ısrarla yan komşusu olan bu kadar esnafı ne muhatap almakta ne de itibar etmektedir. Bize diyor ki 20 günde boşaltın. Bunu deme çok kolay. Bu insanların malını mülkünü alıp gitmesi o kadar kolay mı? Orada oturmakla burada yönetmek aynı şey değil. Sayın başkanı komşu olarak bekliyoruz, gelsin çayımızı içsin, bizimle dertleşsin. Biz nereye gideceğiz, herkesin harcı borcu var. Ortalama bin esnaf var, çocuklarıyla birlikte binlerce insan. Bu kadar işsizliğin olduğu bir ortamda bu insanları nasıl kapı dışarı edersiniz. Tebligatlar yeni yeni gelmeye başladı. Başkan, burada iki üç yeri yıkayıp diyor. Sayın başkan burada nereyi yıkarsanız tinerci yuvası yaparsınız burayı. Burası şehrin göbeği. Biz diyoruz ki bize süre verin, bize bir yer gösterin. Bizi mağdur etmeyin."

Bu arada, Osmangazi Belediyesinin başlattığı proje kapsamında bölgedeki eski yapılar yıkılıp şehre meydan kazandırılması amaçlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Belediyenin dönüşüm kararı aldığı Kent Meydanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER