Belediyeye 8 yeni araç takviyesi

Belediyeye 8 yeni araç takviyesi

Yozgat Belediyesi şehrin temizliğinin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla temizlik işleri bünyesine 8 yeni araç takviyesinde bulundu.

Belediye Başkanı Kazım Arslan beraberinde başkan yardımcıları Şahin Kılıçarslan ve Talip Karslıoğlu'nun da katılımı Cumhuriyet Meydanında araç tanıtım töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, şehrin temizliğine büyük önem verdiklerini bu kapsamda temizlik işleri bünyesine 8 yeni araç takviyesi yaptıklarını söyledi. Arslan, şunları kaydetti: "Daha önce bizim temizlik işleri müdürlüğümüz 16 araçla hizmet veriyordu. Şimdi 8 tane yeni aracı filomuza katmış olduk. Bunlarla birlikte temizlik işlerimiz biraz daha güçlenmiş oldu. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık yine 8 aracı değişik maksatla, cami temizliği aracı ve yol süpürme aracına varıncaya kadar 8 değişik aracı da ilave edeceğiz. Bu kapsamda çok güçlü bir şekilde temizlik işlerimizi yürütmüş olacağız. Ayrıca yaklaşık 800 tanede yeni çöp konteynırı hizmete sokmuş olacağız. Buradaki hedefimiz ilimizin daha temiz, daha yaşanılır ve daha güzel bir şehir olması. Gerçekten Yozgat'ın daha temiz bir şehir olması sadece belediyemizin çalışmaları ile olabilecek bir şey değil. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu sadece Yozgat'a has bir şey değil. Türkiye'nin bütün vilayetlerinde benzer tablolarla karşılaşabiliriz. Önceki gün Kayseri ve Ankara'da gördüğümüz benzer manzaralarla karşılaştık. Kış dolayısıyla biraz daha fazla oluyor. Burada halkımızın duyarlı olması gerekiyor."

Vatandaşların şehri kendi evleri gibi görmeleri ve temiz tutmaları gerektiğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti: "Yozgat bizim evimiz. Nasıl ki evimizin salonunu, mutfağını, yatak odasını temiz tutuyorsak Yozgat'ta da sokak, cadde ve mahallelerimizi temiz tutmamız lazım. Az önce Köseoğlu Mahallesinden geldim, çöp konteynırlarımızın içi boş fakat dışı dolu. Bu kul hakkıyla ilgili bir sorun. Tabi ki bizim görevimiz belediye olarak her şartta şehrin temizliği yapmak. Biz bu görevi yerine getiriyoruz. Ama halkımızın görevi de kirletmemektir. Kirletmeme noktasında görevlerini yapmaktır. O zaman biz daha fazla bölgelere daha kısa sürede ulaşmış olacağız, şehrimiz temizliği daha iyi olacak."

'ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI İLE TEMİZLİK KONUSUNA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK'

Çöp taksi uygulaması ile temizlik konusuna dikkat çekmek istediklerini kaydeden Arslan, "Çöp taksi uygulamasıyla acil durumlarda çöp almak için başlatmış olduğumuz bir uygulama aynı zamanda temizlik konusuna dikkat çekmek için başlattığımız bir uygulama. Vatandaşlarımızın belirli saatlerde çöplerini çıkarmaları gerekiyor. Fakat, belediyemizin bütün uyarılarına ikazlarına rağmen zamansız bir şekilde çöplerin atıldığında bu taksi çöpümüz devreye girerek kısa sürede çöpleri toplama işlemini tamamlıyoruz. 120 işçiyle şehrimizin temizliğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Belediyeye 8 yeni araç takviyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER