'Ben insanım, o hayvan, vursam ne olacak'

KONYA'nın Beyşehir İlçesi’nde sokak köpeğine tekme atılması meselesi yüzünden çıkan 1'i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyelinin yaralandığı bıçaklı kavgada, gözaltına alınan 9'u Suriyeli 16 kişi, yapılan sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

'Ben insanım, o hayvan, vursam ne olacak'

Ölen 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar'ın, "Köpeğe niçin tekme attın. Yazık değil mi?" diye uyarısı üzerine olayda bıçakla yaralanan ve köpeğe tekme attığı ileri sürülen Suriyeli 18 yaşındaki Abdullah Muhammed'in, "Ben insanım, o hayvan, vursam ne olacak “dediği iddia edildi.

Beyşehir İlçesi'nde geçen cumartesi günü 22.30 sıralarında Vuslat Parkı'nda meydana gelen olayın ayrıntıları ortaya çıktı. İddiaya göre kavgada ölen Mehmet Bayraktar, bir yakınlarının düğününden döndüğü sırada, hava almak için Vuslat Parkı'na uğradı. Bir süre parktaki Suriyeli grubun top oynamasını izledi. Bu sırada kaçan top, Bayraktar'ın yanına düştü. O anda bir sokak köpeği de yanına gelen topla oynamaya başladı. İddiaya göre topu almak için gelen Suriyeli Abdullah Muhammed, köpeğe tekme atıp, topu aldı. Mehmet Bayraktar da bu duruma tepki gösterip, Abdullah Muhammed'e, "Köpeğe neden tekme attın. Yazık değil mi?" diye uyarıda bulundu. Muhammed de iddiaya göre, "Ben insanım, o hayvan, vursam ne olacak “dedi. Bunun üzerine Muhammed ile Bayraktar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Suriyeli gruptan bazıları da Bayraktar'a saldırıp dövdü. Suriyeli grubun elinden kurtulan Bayraktar da ağabeyi Abdullah Bayraktar ve yakınlarına haber verdi. Mehmet Bayraktar, ağabeyi ve yakınlarıyla buluşup, halen top oynayan Suriyeli grubun yanına gitti.

İKİ GRUP BİRBİRİNE BIÇAKLA SALDIRDI

İki grup arasında çıkan tartışma yeniden kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine iki grupta birbirine bıçakla saldırdı. Mehmet Bayraktar, Abdullah Muhammed'i bacağından bıçakladı. Suriyeli 23 yaşındaki Kasım El Muhammed de iddiaya göre, elindeki bıçağı Bayraktar'ın kalbinin üzerine saptadı. Bıçaklı saldırı sırasında çıkan arbede de Kasım El Muhammed sırtından diğer Suriyeli 23 yaşındaki İbrahim El Ali ve 26 yaşındaki Ahmet Şahadi karnından bıçaklandı. Yaralıların kanlar içinde kalması üzerine iki grupta ambulans çağırdı. Yaralı 5 kişi ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mehmet Bayraktar ve İbrahim El Ali, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Suriyeli 3 yaralıdan biri ambulansla, diğer 2 yaralıda Bayraktar'ın yakınlarının hastane önünde toplanıp tepki göstermesi üzerine sivil polis aracıyla hastaneden çıkartılıp, yolda ambulansa alındıktan sonra Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altında olan Ahmet Şahadi ve Kasım El Muhammed'in hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Abdullah Muhammed ise yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu.

Olayın ardından çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 3 bıçak ele geçirirken, aralarında taburcu olan Abdullah Muhammed'in de bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 3'ü polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sorgusu tamamlanan aralarında 18 yaşının altında olan 4'ü Türk 5 çocuk ile Suriyeli Abdullah Muhammed, Abdullah Şahadi, Selim Şahadi (25), Muhammet Muhammed (22), Ahmet Bekkar (18), Abdülvahit Hacıhamit (24), Vali Bekkar (24), Abdullah Bekkar (19), ölen Mehmet Bayraktar'ın, ağabaye Abdullah Bayraktar, kuzeni Ahmet Bayraktar (18) ve arkadaşı Can Kondu(19) bugün adliyeye sevk edildi.

SURİYELİLER GÜVENLİK İÇİN KONYA ADLİYESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Suriyeli şüpheliler, güvenlik gerekçesiyle Konya adliyesine götürüldü. Diğer şüphelilerde Beyşehir adliyesine sevk edildi. Suriyeli şüphelilerin Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Beyşehir Adliyesi'ne bağlanacağı belirtildi.

ÖLEN SURİYELİYİ TANIMIYORLAR

Gözaltına alınan Suriyeli şüphelilerin, kavgada ölen İbrahim El Ali'yi fazla tanımadıkları ve El Ali'nin yakın zamanda Suriye'den tek başına geldiği ve grupla birlikte aynı inşaatta çalıştığı öğrenildi.

<< Önceki Haber 'Ben insanım, o hayvan, vursam ne olacak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER