Almanya tren kullanacak makinist arıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 18 2020
Almanya'da nitelikli işgücü açığının bulunduğu alanlardan biri de ulaşım sektörü. Alman Demiryolları Birliği ülkede makinist sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti.
Alman Demiryolları Birliği derneğinin verilerine göre, ülkedeki 100 makinist kadrosu için sadece 25 başvuruda bulunuldu.
Federal İstihdam Dairesi’nin verilerini değerlendiren dernek, makinistlerin Almanya’da hasta, yaşlı bakımında çalışanlar ve tesisatçılar kadar “aranan nitelikli iş gücü” arasında olduğunu açıkladı.
Panorama News'te yer alan habere göre geçen yıl Almanya’nın birçok kentinde hasta ve yaşlı bakımı için açılan 100 kadronun 27’sine başvuru olmuştu. Tesisatçılarda ise 100 kadro için başvuru sayısı 46 olarak kaydedilmişti.
Geçen yıl ise 100 makinist kadrosu için 28 başvuru yapılmıştı. Demiryolları Birliği Genel Sekreteri Dirk Flege, nitelikli işgücü açığının, “müşteri ve iklim dostu olan demiryollarının Almanya’da kalkınmasını engelleme” riski bulunduğu konusunda uyarıda bulundu.
Bunun önlenmesi için siyasetin desteğinin gerektiğini belirten Flege, makinist eğimi için verilen devlet desteğine ilişkin mağduriyetin kaldırılması konusunda Alman hükümetine çağrıda bulundu.
Demiryolları Birliği tarafından verilen bilgilere göre, Federal Hükümet ulaşım sektöründe meslek eğitimi ve ileri meslek eğitimi için yılda yaklaşık 125 milyon euro kaynak aktarıyor.
Bu paranın yaklaşık 2,5 milyon eurosu da nehir ve göl ulaşımı alanında meslek eğitimi için ayrılıyor. Ancak demiryolları ulaşımında meslek eğitimi için kaynak sağlanmıyor. Demiryolları Birliği’nden Flege, hükümetten makinist eğitimi için kaynak ayrılması talebinde bulundu.
Demiryolları Birliği, branşın “ilginç görevler ve güvenli iş imkanı” sunduğuna da dikkat çekti. Derneğin hesaplamalarına göre, 2015 yılından 2018’e kadar demiryolları alanında çalışanların sayıs
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


