'Benimle mezara gitsin dedim ama...'

Özgür Herkül sitesinin editörü Osman Şimşek, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Çarşamba günü yayınlanacak olan sohbetinden 30 saniyelik dikkat çeken bir kesit paylaştı.

'Benimle mezara gitsin dedim ama...'

Osman Şimşek'in o paylaşımına ulaşmak için tıklayınız...


Ozgurherkul.org sitesi editörü Osman Şimşek Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 504. Nağme “Yangın, O Reçete ve Gaflet” adlı videosunu yayımladı.
Gülen'in "Çok istemiyordum bir şeyi anlatmayı. O Mesele benimle ölüp mezara gömülsün istiyordum ama" diyerek bundan yaklaşık 10 sene önce Kürt sorunun çözümü konusunda dönemin yetkililerine yaptığı teklifi anlattı ve karşı taraftan gelen cevabı ilk kez anlattı.
Teklifini dönemin yetkili isminin elinin tersi ile ittiğini dile getiren Fethullah Gülen, gerekçe olarak da "ben o bölgeye gönderecek vali bulamıyorum" dediğini kaydetti.


Fethullah Gülen Hocaefendi sohbetinde; 'Dıştan bu cephanelikler sizin dağınızın, tepenizin dibine gömülüyorsa, senin mübarek ülkende mübarek anadoluda peşi peşine kargaşalara, kargaşalara fasit dairesine sebebiyet verecek şekilde birileri o mevzuda öyle stoklar yapmışsa, sizde bunlara bilerek göz yummuşsanız doğrudan doruya vatana, millete, dinine, diyanetine ihanet etmiş sayılırsınız. Bir toplum canavarlaşıyor, gulyabaniler haline geliyor, herkes birbirinden nefret ediyor. Bir de bütün bunlar birilerinin mevcudiyetini devam ettirme adına ayrıştırma gibi farklı bir yolla farklı bir yöntemle daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyorsa ve birde bu ayrıştırmalar kutsala dayandırılıyorsa, mesele müslümanlık gibi gösteriliyorsa...onca utanmaz karşısında utanan insanlar kendilerine düşen bu misyonu eda etmeliler el açıp yalvarmalılar.


Yangın var senin mübarek ülkende haçlı döneminde olduğundan daha fazla yangın var işgal döneminde olduğundan daha fazla yangın var ...

Çok istemiyordum bir şeyi anlatmayı, o mesele benimle mezara gömülsün istiyordum ve onların bu mevzuda duyarsızlığını, hissizliğini, hareketsizliğini, leş kesilmişiliğini ifade etmeyi hiç istemiyordum . Fakat  ihmalen aklımda kaldığı  şekliye arz etmek istiyorum.

Eğitim çok önemlidir dedim mektepler çok önemlidir. Oraya tayin edeceğiniz öğretmenler çiçeği burnunda mektepten mezun olduğu zaman dünyanın değişik yerlerine tereddüt etmeden gözünü kırpmadan giden o fedakar insanlar gibi öğretmenleri yani yaşatma duygusuyla serfiraz öğretmenleri yani başkalarını yaşatma adına kendi yaşamlarını unutan fedakar öğretmenleri o tarafa göndermek suretiyle eğitim müesselerini diriltici, canlı hale getirmek lazım .Zira mekteplerdeki o çocuklar şahadetleri makbul olmasa bile aileler içinde ki söyledikleri sözlerle anadolunun diğer kesimine karşı en sadık şahitlerin tesirinden daha tesirli olurlar .

Acizane arz ettiğim maddelerden bir tanesi de; mekteplerde o bölgede Kürtçe seçmeli olsun , radyoları olsun , televizyonları olsun . Bir verin Allah'ın izniyle iki alırsınız, ne birliğiniz bozulur ne düzeniniz bozulur nede onlar sizin için potansiyel hale gelir. Sağlık açısından o bölgeyi ele alın , sağlık müeseseleri kurun oralarda çalışan insanlar mekteplerde sağlık derslerine onlar girsin. Ve aile hekimliği gibi aileleri teker teker onlar kontrol altına alsınlar . Ve böylece bir yönüyle dağa giden yollardan bir tanesi de kesilsin. Rica ederim. 

Siz o sağlam karakterli, vazife şinas yaşatma duygusuyla serfiraz, içi yaşatma duygusu heyecanı ile çarpıp duran dopdolu taşan emniyet mensuplarını gönderin oraya , gerçek emniyeti temsil etsinler. Ve yine yüreğini tamamen ihya etmeye diriltmeye diriliş duygusuna bağlamış mülkiyeliler, valiler, kaymakamlar, vali yardımcıları, lütfen tayin edin , seçin hususi mahiyette. Gaye-i hayali olan enaniyetine bağlı olmayan yaşatma duygusunu yaşamanın önünde gören mülkiyeyliler oraya tayin edin. Halkın içinde olsunlar ister polisiyle ister emniyetçisiyle , ister askeriyle... Namaz kılan o insanlar sağa selam verdiği zaman valiyi görsün, sola selam verdiği zaman kaymakamı görsün emniyetçiyi görsün, polisi görsün, sağlıkçıyı görsün orada, aynı duyguyu görsün ve dünya kadar bunları yapacak insan vardı, mülkiyeliler vardı, valiler vardı, kaymakamlar vardı. Böylece dört bir yandan surlar oluşturmak suretiyle mel'un düşüncelerin o mübarek toplumun içine sızmasına fırsat verilmeyecekti.' ifadelerine yer verdi.




<< Önceki Haber 'Benimle mezara gitsin dedim ama...' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER