Berat Albayrak toplantılara katılmıyor: Neden ortalarda yok?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP') 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi ile 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'nde hezimete uğramasının akabinde kabine revizyonu ihtimali kuvvetlenmişti. Medyada da bazı isimlerin görevden alınacağı konuşuluyordu. O isimlerden birinin de AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olduğu iddia ediliyor.

SHABER3.COM

Hazine Bakanı Berat Albayrak, bir süredir ortada görünmüyor. Bu da Albayrak ile ilgili bir takım tartışmalara yol açtı. 

AKP'li Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazısında, Albayrak'ın toplantılara katılmadığını belirterek, "AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısına iştirak etmedi." diyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN?

Selvi, 'kabine değişikliği ne zaman?' başlıklı yazısında AKP'de ve hükümette yaşanacak değişikliklere dair son kulis bilgilerini paylaşıyor.

"Berat Albayrak’ın bir strateji dahilinde kendini geriye çekmesi söz konusu olabilir" diyen Selvi, "Bu işin iki yüzü var. Biri Cumhurbaşkanı ile kayınpeder-damat ilişkisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi konusunda tavizsiz olduğu biliniyor. Seçimlerden sonra partide yapılan bir değerlendirme nedeniyle sert çıkmış ve “Ailemi tartıştırtmam” demişti. Yerden göğe kadar hakkı var. Aileler tartışılmaz, aile mahremiyetine saygı duyulur. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konusunu ise kırmızı çizgisi olarak ilan etmişti." diye devam ediyor.

DENKLEMLER YERİNE OTURANA KADAR...

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomi yönetiminden sorumlu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ikinci bir şapkaları olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ve bakan ilişkisi olarak. Erdoğan’ın kabinenin performansı, ekonomi yönetimi ve yeni döneme ilişkin strateji kapsamında bir değerlendirme yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Ama o değerlendirmenin ne olduğu bilinmiyor. Sanıyorum bu denklemler yerine oturana kadar kabine değişikliği yapılmayacak." diyor.

BİR BAŞKA İDDİAYA GÖRE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BİRKAÇ AY SONRA

Selvi'nin bir parti yöneticisine dayandırdığı bilgiye göre kabine değişikliği ise yakında:

"Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” demişti. Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil. Hatta yazılıp konuştuğu zaman değiştirecekse de değiştirmiyor. Zamanlamasını ve çerçevesini kendisinin belirlediği zamanlarda yapıyor. Bu kez de öyle olacak gibi. Perşembe gecesi yaşadığımız hareketliliği paylaştığım bir parti yöneticisi, “Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra” dedi."

Selvi'ye göre AKP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) beş-altı isim değişebilir. 
<< Önceki Haber Berat Albayrak toplantılara katılmıyor: Neden ortalarda yok? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER