Berber aynasında görünen!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 17 2019
''Sayın İçişleri Bakanı, kamuoyunu meşgul etsin diye eline verilen sahte tabanca ile, kendi ayağına sıkmakla kalmıyor, iktidar ve Saray'ın da kafasına sıkıyor''

Berber aynasında görünen
KADİR GÜRCAN

Her iktidarın, piyasayı meşgul etmek için kullandığı, olur olmaz her şeye şarjör boşaltan, akıl özürlü bir veya bir kaç bakanı oluyor. IQ seviyeleri, lise ve dengi okulların üzerine çıkamayan bu tür çapsız tiplerin, bir şekilde, dahil oldukları kabine içinde varlık göstermeleri, anormal işler yapmalarına bağlı. 

Akıl ve kabiliyetleri ancak fason ve taşeron işleri yapmaya yetiyor. Dolayısıyla, iktidar partilerinin her türlü küçük iş için adam arama dertleri olmuyor.

Mevcut iktidara sonradan dahil olan ve şimdilik İçişleri Bakanlığı yapan devletlinin, iktidar, sahil-i selamete çıkana kadar, yapabileceği en iyi şey, halen sürdürdüğü düşük kalibreli iş ve tartışmalarla gündemde kalmak. 

Bereket versin bu ucuz işlerde yalnız değil. Ruh ikizi Dışişleri Bakanı da aynen onun gibi. Üst üste otuz tane hata yapınca, Dışişleri Bakanı, göz ve görüntüden uzak, arka sıralarda bir yere alınmış durumda. 

Türkiye'nin ateş çemberine düştüğü şu günlerde, birinci derecede muhatap olan kabine üyesinin ortalarda görünmemesi garip değil mi? Dışişleri Bakanı en lazım olduğu yerde bulunamıyor.

27 Mayıs Darbesi'nden sonraki günlerde hastalanıp uzun bir süre komada kalan Cemal Gürsel, ara sıra uyanıp, “Orduya selam, komaya devam!” diye sayıklarmış. 

Dışişleri Bakanımız da aynen öyle, Varlığı ve yokluğu belli değil. Sadece, “Rusya'ya selam, S-400' pazarlığına devam!” kısa cümlesini kurduktan sonra kendisini sessizliğe salıyor. 

Neyse, konumuz, beceriksiz Dışişleri Bakanı değil. Onu bir kenara bırakıp, diğer ruh ikizini oyuna kaldıralım. İçişleri Bakanı, ikili girdiği bütün tartışmalarda, asfalttan spatula ile kazınacak kadar tanınmaz hale gelse de, bir sonraki polemiğe burun üstü girmekten kendisini koruyamıyor. Çünkü kendisine m

Bu haberler de ilginizi çekebilir