Berberoğlu: Medya operasyonlarıyla halkın nefes borusu kesiliyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili olarak "Bunlar halkın haber alma hakkına dönük bir operasyondur. Halkın nefes borusu kesiliyor. Haber alınmadan bilgi alınmadan bu insanlar nasıl karar verecek. Bunlar Türkiye'yi karartıyorlar." dedi

CHP Eskişehir il teşkilatının düzenlediği basın kahvaltısında gündemi değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere yapılan operasyonların hukuka uygun olmadığını ifade etti.

Yapılan operasyonların hukuka aykırı olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: "Medya kuruluşlarının ürettim araçları müsadere edilemez. Bu anayasanın güvencesi altındadır. Açın bakın adamın her şeyini alabilirsiniz ama medyasına dokunamazsınız medyanın üretim aracı bağımsız olarak halka hizmet için halkın haber alma hakkı içindir burada kesilen halkın haber alma hakkına dönük bir operasyondur. Halkın nefes borusu kesiliyor. Haber alınmadan bilgi alınmadan bu insanlar nasıl karar verecek. Bunlar Türkiye'yi karartıyorlar. Mesela şunu televizyonu, bunun gazetesi ötekini şirketi değil. Mağdura bakarak karar vermeyin. Daha düne kadar Erdoğan'ın göz bebeğiydi. Sonuçta halka gerçekleri kim anlatacak."

Enis Berberoğlu, sözlerine şöyle tamamladı: "Havuz medyasının AKP ile olan hortumları kesildiğinde TMSF olur. Ankara'daki bombaları kim koydu ortak bir fikir yok. Sebebi AKP'nin medya operasyonlarında yatıyor. AKP ne yaptı bomba patladığı andan itibaren bilinçli bir program uyguladı. Medyada bir algı operasyonu başlattı. Anında ekranları kararttı. Gücünü yettiğine ekranını karartı gücünün yetmediğini ise kablosunu çekti. Sonrasında kendi televizyonlarını ve kendi çamur medyası ile haber uydurmaya başladı."
CİHAN
<< Önceki Haber Berberoğlu: Medya operasyonlarıyla halkın nefes borusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER