Berdimuhamedov askeri tatbikattan memnun kaldı


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesinde bir hafta devam eden askeri tatbikatın kendisini memnun ettiğini söyledi. Berdimuhamedov, sözkonusu tatbikatta bütün askeri unsurlar arasında koordineli bir etkileşimin yaşandığını ve bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti. Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın tarafsız bir ülke olduğunu ve hiçbir askeri bloka üye olmadığını ve bu nedenle yürürlüğe konulan askeri doktrinin savunma amaçlı olduğunu ifade etti.

Türkmen lider, terörizm, aşırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı gibi tehditleri önlemek için kara, hava ve deniz sınırlarının korunmasını sağlamak için gerekli bütün tedbirleri alacaklarını belirtti. Berdimuhamedov, bu bağlamda bütün askeri unsurların sistematik olarak modernize edileceğini kaydetti.

Türkmenistan'daki tatbikata askeri uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, askeri gemiler, son teknoloji silahlarla gövde gösterisi yapmıştı. Askeri tatbikata erlerden generale kadar tüm askeri personel katılmıştı.

Söz konusu tatbikatın amacı "tüm askeri birimlerin aynı anda organize olmasını sağlamak ve tüm birimlerin hazırlık derecesini kontrol etmek" olarak ifade edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Berdimuhamedov askeri tatbikattan memnun kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER