Berkin Elvan klibi nedeniyle sanatçılara soruşturma


Gezi olayları sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için 'Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur' sloganıyla klip çeken sanatçılara soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yönetmen Mustafa Altıoklar ve oyuncu Levent Üzümcü ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve hastanede 9 ay sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için klip çeken, Sanat Meclisi adı altında kurulan grup üyesi sanatçılar hakkında soruşturma başlattı. Söz konusu klipte sanatçılar, Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği 11 Mart için eylem çağrısı yapmıştı. Konuyla ilgili şikayetler üzerine Ankara'da başlatılan soruşturma dosyasının da İstanbul'a gönderildiği ifade edildi.

Basın suçları savcısının yürüttüğü soruşturmanın Cahit Berkay, Sinan Tuzcu, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak, Efkan Şeşen, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam, Hüseyin Turan, Tarık Akan ve Grup Yorum üyeleri hakkında 'suç işlemeye teşvik' suçlamasıyla başlatıldığı kaydedildi.

Savcılığın bu isimleri ifadeye çağırdığı belirtildi. Yönetmen Mustafa Altıoklar ve oyuncu Levent Üzümcü, bugün savcılığa ifade verdi. Suçlamayı kabul etmedikleri belirtilen iki isim ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı. Diğer isimlerin de savcıya ifade vermesi bekleniyor. Adı geçen sanatçıların çekilen klibi internetten yayınladığı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Berkin Elvan klibi nedeniyle sanatçılara soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER