Berlin'deki patlamada ölen kişi Türk çıktı

Almanya'nın başkenti Berlin'de seyir halindeki bir araçta patlama meydana geldi. Sabah saat 8:00 civarında meydana gelen patlamada aracın sürücüsü hayatını kaybetti.

Berlin'deki patlamada ölen kişi Türk çıktı

Almanya'nın başkenti Berlin’de sabah saat 07.50 civarında seyir halinde patlayan araçtaki kişi Türkiye kökenli çıktı. Araca bomba yerleştirildiği tahmin ediliyor. Olayın Türk-Rus uyuşturucu mafyası hesaplaşması olduğu sanılıyor.


Berlin’de bu sabah patlayan araç büyük korku yarattı. Kentin Charlottenburg semtindeki Bismarck Caddesi’nde seyir halindeyken patlayan aracın, terör saldırısı amacıyla infilak ettirildiğinden şüphelenildi. Aracın büyükelçilikler ve hükümet binalarının yer aldığı semt istikametinde gitmesi, bu şüpheyi daha da güçlendirdi.

Ancak olayı soruşturan polis ve savcılık, terör saldırısı düşüncesiyle hareket etmediklerini açıkladı. Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner, ‘cinayet’ üzerinde durduklarını söyledi. Patlayan araçta ölen sürücünün kimliğinin Mesut T. olduğu belirlendi.



RUS MAFYASI MI?

43 yaşındaki Mesut T.’nin daha önce Polonya’da uyuşturucudan hapis yattığı ve bir süre önce Rus mafyasıyla sorun yaşadığı belirtildi.

Mesut T.’nin kullandığı araca Rus mafyasının bombayı yerleştirmiş olabileceğinden şüpheleniliyor. Savcılık sözcüsü Steltner, bombanın aracın altına yerleştirildiğini belirtti ve “Biz cinayetin aracın altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu işlendiğinden hareket ediyoruz” dedi.

Savcılık sözcüsü 2008 yılından beri Mesut T. hakkında sahte para, kumar ve uyuşturucu suçlarından soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Berliner Zeitung gazetesine göre; Mesut T. kokain ticaretinden sabıkalı.

Ajansların geçtiği fotoğraflarda aracın camlarının patladığı ve ön tarafında büyük hasar olduğu görülüyor.  



TÜRK GÖRGÜ TANIĞI
Otomobil patladığında olay yeri yakınında bulunan Yunus Özkan yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Okula gidiyordum. Arabamın içindeydim. Yeşil ışığın yanmasını bekliyordum. Birden büyük bir patlama sesi duydum. Yanımdaki şeritte, iki araba önde çok büyük bir duman çıktı. Araba alev almadı. Sadece büyük bir gürültü ve sis vardı. Patlamanın olduğu arabada ne var ne yok, sisten göremedim. Patlama sesini duyduğumda çok korktum. Aklıma Ankara'daki patlama geldi. Yeşil ışık yanınca hemen devam ettim.”

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, lüks bir araçtan inen ve doktor olduğu sanılan başka bir sürücü patlamada ölen kişiye ilk müdahaleyi yaptı. Ancak sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

<< Önceki Haber Berlin'deki patlamada ölen kişi Türk çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER