Beşiktaş Şampiyonlar Ligine eksik oyuncu bildirdi

Beşiktaş’ın 25 yerine 23 kişilik kadro bildirme cezasının yanı sıra dört altyapı kontenjanını dolduramamasının sıkıntısını yaşadı. Şartları tutan ancak 21 oyuncu bulabilen Beşiktaş'a UEFA ek kontenjan verdi

Beşiktaş Şampiyonlar Ligine eksik oyuncu bildirdi

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi için hazırladığı listede 4 tane altyapı eğitimi almış oyuncu bulma konusunda sıkıntı yaşayınca, Necip Uysal'ın yanına eklemek için geçen sezon Leipzig'e sattığı Atınç Nukan'ı kadrosuna katmıştı. Ancak buna rağmen iki eksiği olan Kartal, kurallar gereği 21 kişi bildirebiliyordu.

UEFA ise bu tip cezalar uyguladığı kulüplere yönelik özel kararlar almasına benzer şekilde Beşiktaş'a jest yapma yolunu seçti. 2014'te 4 altyapı, 4 de İngiltere'de yetişmiş oyuncu olmak üzere 8 yerel oyuncu bildiremeyen Manchester City'nin cezayla 21'e düşen kadrosu 18'e inmek üzereydi.

Ceza alan kulüplere bu kotada kolaylık sağlayan UEFA, City'ye 3 ek kontenjan açmıştı. Beşiktaş'a da benzer bir jest yapan UEFA, 21'de takılan Kara Kartal'a 1 ek kontenjan açarak 22 kişilik kadro bildirmesinin önünü açtı.
<< Önceki Haber Beşiktaş Şampiyonlar Ligine eksik oyuncu bildirdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER