Beşiktaş transferde büyük oynuyor

Süper Lig'de bitime, 5 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde bulunan Beşiktaş, şampiyonluğun en büyük adayı konumunda.

Beşiktaş transferde büyük oynuyor

Siyah-beyazlı yönetim ve futbolcular henüz oynanmamış maçlar olduğu ve garantilenmediği için şampiyonluk ile ilgili konuşmak istemese de tüm futbol kamuoyu Beşiktaş'ın bu saatten sonra şampiyonluğu kaptırmasının çok zor olduğu konusunda hem fikir.

Başkan Fikret Orman ve yönetim her ne kadar medya önünde şampiyonluk konuşmaları yapmaktan kaçınsalar da kendi aralarında gelecek yılların planlarını da şimdiden yapıyorlar.

Fikret Orman'ın sezon başından itibaren söylediği 'Vodafone Arena'yı bu sene açacağız ve şampiyonluk kupasını kaldıracağız' sözlerinin gerçeğe dönüşmesine az bir zaman kala, önümüzdeki ve ondan sonraki sezonların planları çoktan yapılmaya başlandı bile.

Önümüzdeki ay başkanlık seçimlerinin yapılacağı siyah-beyazlılarda Başkan Fikret Orman'ın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yeni yönetim kuracak olmasına rağmen şu andaki bir çok isimle tekrar devam edecek olan başkan Orman yöneticilerle beraber, Şenol Güneş'in önderliğinde kalıcı başarılar sağlayacak bir çalışma programının hazırlığını yapıyor.

SINIRLARI ZORLAYAN TEKLİF GELMEDİĞİ SÜRECE OYUNCU SATILMAYACAK

Beşiktaş'ın son 21 yılda 7-8 yıl aralarla şampiyon olmasının kabul edilemez bir durum olduğu üzerinde duran Orman ve yönetim, mevcut takıma yapılacak kaliteli takviyelerle ligi uzun süre domine edecek bir takım yaratma hedefinde.

Vodafone Arena Stadı'nın açılmasıyla maddi yönden büyük bir rahatlama yaşayacak olan siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi'ni de hesaplayarak oyuncu satmayı düşünmüyor. Başta Oğuzhan ve Gökhan Töre ve Kerim olmak üzere yıldız oyunculara gelecek tekliflere şimdiden kapalı olan yönetim bu oyuncuları 'sınırları zorlayacak teklifler' gelmediği sürece pazarlık konusu bile yapmayacak.

Kalitesi, kişiliği ve takıma yaptığı maksimum katkı ile bu senenin tartışmasız en büyük yıldızı olan Mario Gomez'in kararını da bekleyen Beşiktaş yönetimi Alman golcünün kalmaktan yana karar alacağına emin. Yönetim Gomez'in kalması halinde O'nu da kesinlikle satmayı düşünmüyor.

Arjantin ligine gideceği zaman zaman gündeme gelen Sosa için de planlar yapan yönetim Tangocu ile sözleşme şartlarında iyileştirme yaparak mukaveleyi yenilemeyi düşünüyor.

TRANSFERDE ÇOK RAHAT BİR DÖNEM YAŞANACAK

İç transferde rahat bir dönem geçirecek olan siyah-beyazlı ekip, Tolga ve İsmail Köybaşı ile her konuda anlaşma sağladı ve sözleşmesi bitecek olan Serdar Kurtuluş'a sundukları teklifin cevabını beklemeye koyuldu.

Beşiktaş, Erdal Torunoğulları'nın çalışmaları sayesinde dış transferde son yılların en rahat dönemini yaşayacak. Şampiyon olunması ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkının kazanılması halinde bir çok görüşmede avantajlı konuma geçecek olan Beşiktaş, transfer hedefleri defans ağırlıklı olacak. Teknik direktör Şenol Güneş'in istekleri doğrultusunda stoper ve 6 numara mevkiine kesin olarak transfer yapacak olan Beşiktaş, sağ ve sol beke de birer oyuncu daha almayı düşünüyor.

Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal için 'kulübü ile anlaşamazlar ve hocamız da isterse görüşürüz' diyerek bu konuda açık kapı bırakan siyah-beyazlılar artık iyiden iyiye bu oyuncuları ciddi anlamda gündemine almış durumda. Tecrübeleri ve Milli takımın değişmez oyuncuları olması bu üç oyuncunun da transfer edilmek istenmesinde en büyük etken olacak. 

<< Önceki Haber Beşiktaş transferde büyük oynuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER