Beşiktaş ligden atılabilir

TBF Başkanı Harun Erdenay ve TBF yetkilileri, Eurocup'tan davet alma olasılığı bulunan 6 kulübün temsilcisi ile bir toplantı yaptı ve kulüplere "Eurocup'a katılırsanız sizi ligden atmak durumunda kalacağız." denildi.

Beşiktaş ligden atılabilir

Toplantıya TBF'den Akın Süel, Celal Arısan, Hüsnü Karagöz, Emir Turam, Abiş Hopikoğlu (Trabzonspor), Ömer Özden (Muratbey Uşak Sportif), Turgay Çataloluk, Turgay Zeytingöz (Banvit), Selim Çınar (Pınar Karşıkaka), Cengiz Üçyürek (Beşiktaş), Boray Dai (Royal Halı Gaziantep) katıldı.

Harun Erdenay zor bir süreçten geçtiklerini ve bulundukları koşullar çerçevesinde Cuma gününe kadar FIBA'ya takımların Eurocup'a katılmayacağı şeklindeki taahhüt yazısını göndereceklerini bildirdi.

Erdanay şunları söyledi:
"Türk takımları Eurocup'a katılırsa FIBA Türkiye'yi Olimpiyat elemelerinden çıkaracak, Eurobasket 2017 organizasyonunu elimizden alacak, altyapılar dahil milli takımlarımızı turnuvaya çağırmayacak. Biz bunu göze alamayız. Bu sadece bizim düşüncemiz değil. Cumhurbaşkanımız  ve bakanımız da böyle düşünüyor. Bu yazıyı gönderdikten sonra Eurocup'a katılan olursa o takımı ligden atmak zorunda kalacağız. Ayrıca FIBA'nın organizasyonuna katılan takımlara çeşitli destekler vereceğiz."
 
Bilindiği gibi Türkiye'den Eurocup'a davet edilen tek takım olan Galatasaray "evet" cevabı vermişti ancak Galatasaray, Eurolcup Şampiyonu olursa sorun ortadan kalkacak, ULEB'in wild cardla Eurocup'a başka takımların davet etme olasılığı ise hala gündemde.

<< Önceki Haber Beşiktaş ligden atılabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER