Beşiktaş'ta Porto modeli

Beşiktaş, Ersan Adem Gülüm'ün 7 milyon Euro bonservis bedeli ile satmasıyla son 2 sezonda futbolcu satışlarından toplam 27 milyon Euro kazandı.

Beşiktaş'ta Porto modeli

Siyah Beyazyönetim bu yaz Demba Ba'yı 13, Atınç Nukan'ı ise 5 Milyon Euro'ya gönderirken, kulüp tarihinin en fazla bonservis alınan sezonu yaşanmaya devam ediyor.

Avustralya pasaportu olduğu için yaz aylarından bu yana Çin takımlarının sürekli radarında olan Ersan için, bir çok kez Beşiktaş'ın kapısına gelen takımlardan Hebei China Fortune, reddedilemeyecek bir teklif yaparak Milli futbolcu için Beşiktaş'ı ikna etmeyi başardı. Ersan Gülüm'de kendisine teklif edilen yıllık 3.5 milyon Euro'luk rakamın karşısında daha fazla duramadı ve teklifi kabul etti.

Uefa'nın belirlediği Financal Fairplay kuralının ardından transfer politikasında değişiklikler yapan Beşiktaş yönetimi, son 2 sezondur hem ucuz maliyetli ve kaliteli yabancı oyuncular getirmeye çalışıyor hem de ellerindeki oyunculara gelen yüksek tekliflere geri çevirmeyerek kulübün kasasını doldurmaya çalışıyor.

Önümüzdeki transfer döneminden itibaren Gökhan Töre, Oğuzhan ve Sosa gibi yıldız oyuncularına da gelecek teklifleri değerlendirmeye hazırlanan siyah beyazlı yönetimin ilk şartı bu sezon kupalar kazanabilmek. Takımdaki oyuncularına hala tekliflerin geldiğini belirten Beşiktaş yönetimi, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Öte yandan takımda ilk 11'de oynayan hiçbir oyuncuyu göndermek istemediğini her fırsatta dile getiren teknik direktör Şenol Güneş erteleme maçlarında karşılaşacakları Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarını şimdiden düşünmeye başladı.

Ersan'ın Çin'e transfer olmasının ardından erteleme maçlarında henüz kadroda olmayan Alexis Delgado ve Marcelo takımdaki yerlerini alamayacak. Bu durumda Şenol Güneş'in elinde 2 alternatif kalırken Rhodolfo'nun yanında ya Tosic ya da Necip forma giyecek.

Kaynak: besiktasozel.com
<< Önceki Haber Beşiktaş'ta Porto modeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER