Beşiktaş'ta stoper senaryoları

Rhodolfo'dan gelen sakatlık haberi ile üzülen Siyah-beyazlılar, kalan 16 haftada iki tam, iki yarım stoper ile oynamak zorunda kalacak.

Beşiktaş'ta stoper senaryoları

Devre arası transfer döneminde Pedro Franco'yu Arjantin'in San Lorenzo, Milosevic'i Almanya'nın Hannover 96 takımına kiralık, Ersan Gülüm'ü de Çin'in Hebei China Fortune takımına bonservisi ile gönderen Beşiktaş, Rhodolfo'nun sezonu kapatmasıyla şoka uğradı.

Üç stoperin gitmesine karşılık Marcelo ve Alexis'i takıma dahil eden Beşiktaş, Rholdolfo dahil 3 stoper ile ikinci devreye başlamıştı. Sol bek olarak oynayan ve zaman zaman stoperde de görev yapan Tosic'i acil eylem planlarında düşünen teknik heyet, artık acil eylem planını sürekli hale getirmek zorunda kalacak. Hatta orta saha oyuncusu Necip Uysal da artık takımın stoperleri arasında sayılacak.

Ertelenen Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarında iki yeni transferin oynamayacak olması da gözleri şimdiden Tosic ve Necip'in üzerine çevirdi. Rhodolfo'nun sağ diz çapraz bağlarının kopması üzerine Mersin İdman Yurdu ve Trabzospor ile oynanacak erteleme maçlarında, mecburen Tosic ve Necip'e kalan teknik direktör Şenol Güneş'in diğer alternatifi ise düşük bir ihtimal de olsa Atiba'yı stoperde oynatmak olacak.

Ancak tecrübeli teknik adamın, orta sahada sezon başından bu yana müthiş bir uyum yakalayan Atiba-Oğuzhan ikilisini bozarak takım kurgusu ile daha fazla oynamak istemeyeceği tahmin ediliyor.

ŞİMDİKİ HEDEF ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
Gaziantepspor galibiyeti ile moral bulan ancak Rhodolfo'nun sakatlığı ile üzülen Beşiktaş'ın şimdiki hedefi Ziraat Türkiye Kupası.
İki gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Torku Konyaspor ile çeyrek final ilk karşılaşmasına çıkacak olan Siyah Beyazlıların tek hedefi ilk maçta avantajlı bir skor yakalamak. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı toplamda 9 kez kazanırken son şampiyonluğunu 2010-2011 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u penaltı atışları sonrası yenerek kazanmıştı.

TÜRKİYE KUPASI TEST MAÇI MI, TECRÜBE MAÇI MI OLACAK?
Beşiktaş'ta bütün bu gelişmelere karşın, daha dün akşamdan itibaren konuşulmaya başlanan en önemli konu Rhodolfo'nun sakatlığı sonrası ortaya çıkan senaryolar ve Torku Konyaspor maçının hangi ortamda geçeceği oldu.

3 stoperin gidip 2 stoperin geldiği ve sayısal olarak eksik kalınan stoper bölgesinde Rhodolfo'nun da sakatlanarak sezonu kapatması beraberinde birçok senaryoyu da gündeme getiriyor. Bu senaryolardan ilki Torku Konyaspor ile oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşması. Teknik direktör Şenol Güneş'in Torku Konyaspor mücadelesini, erteleme maçlarını düşünerek Necip-Tosic için bir test maçı mı, yoksa Marcelo ve Alexis ikilisinin uyum kazanması için bir tecrübe maçı mı olarak göreceği şimdiden merak konusu.
Tecrübeli teknik adamın Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarında mecburen yan yana oynayacak Necip-Tosic ikilisine kupa maçında forma vererek onları test etmek isteyeceği ağırlıklı olarak dile getirilen bir konu. Ancak dün akşam ilk kez yan yana oynayan ve göz dolduran Marcelo-Alexis ikilisinin de zorlu lig maçları için tecrübe kazanmaları açısından yine sahada olacağı da ikinci bir ihtimal.

Siyah-beyazlıların hocası Şenol Güneş, kupada Tosic-Necip mi yoksa Marcelo-Alexis ikilisini mi oynatacağına maç gününe kadar yapacağı iki antrenman sonunda karar verecek.
Diğer yandan Torku Konyaspor maçında kaleyi yeni transfer Boyko'nun koruması da Beşiktaş adına beklenen diğer bir gelişme. 

<< Önceki Haber Beşiktaş'ta stoper senaryoları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER