Beslenme ve diyet haberde lider


Medya takip ajansı İnterpress'in araştırmasına göre, yazılı basında son bir yıl içinde sağlıkla ilgili 375 bine yakın haber çıktı. Bunlar arasında 75 bininin diyet ve beslenme hakkında olduğu belirlendi.

Dünya Sağlık Haftası nedeniyle Interpress'in yapmış olduğu araştırmaya göre, son bir yılda sağlık ile ilgili yazılı basında 375 bine yakın haber çıktığı tespit edildi. Sağlık haberleri içinde diyet ve beslenmenin, hakkında çıkan 76 binden fazla haber ile ilk sırada yer aldığı ortaya çıktı. Hakkında en fazla haber çıkan hastalık kanser olurken, yazılı basına son bir yılda 38 bine yakın kanser ile ilgili haber yansıdığı belirlendi. Halk arasında şeker olarak bilinen diyabet hakkında ise son bir yılda 37 binden fazla haberin yayınlandığı saptandı.

Yapılan araştırmalara göre dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıkları ile ilgili 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemeye göre, son bir yılda 12 binden fazla haber çıktığı belirlenirken, solunum hastalıkları ve astım ile ilgili ise yazılı basına 11 binden fazla haberin yansıdığı tespit edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Beslenme ve diyet haberde lider Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER