Beştaş: HDP'de kadın özgürlüğü konusu en önde


Her iki adaydan birinin kadın olduğu HDP'de kadın adaylar Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi. HDP olarak kadın özgürlüğünü en öne koyduklarını ifade eden milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, 268 kadın adayları olduğuna dikkat çekerek kadınların eşit temsilini her alana taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Kadın cinayetlerinde müşteki avukat olarak görev alan HDP Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, avukat Beyhan Günyeli ve Kader Duman komisyon üyeleri ile kadın cinayetlerinde tahrik indirimleri, kadına yönelik şiddet konularında sohbet ederek HDP'nin kadın özgürlüğüne bakış açısını aktardı. HDP olarak kadın özgürlüğünü en öne koyduklarını ifade eden Meral Danış Beştaş, 268 kadın adayları olduğuna dikkat çekerek kadınların eşit temsilini her alana taşımayı hedeflediklerini söyledi. Barolar, belediyeler, meslek örgütleri gibi her alanda kadınların temsilinin yeterli olmadığını dile getiren Beştaş, "Kağıt üzerinde seçilme hakkı var ama pratikte yeterince yok." dedi.

Kadın cinayetleri konusuna da değinen Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinin kadın cinayetlerini teşvik eder durumda olduğunu belirterek "Bir siyasetçinin, özellikle de Cumhurbaşkanı'nın kişisel görüşlerini kamuya açması doğru değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Kürtaj yaptırmayın. Sezaryen yaptırmayın" gibi sözlerine tepki gösteren Beştaş, "Bu toplumu kutuplaştırıyor. Buna hakkı yok. Devlet hiçbir kadın cinayeti ile ilgili açıklama yapmış değil. Sadece Özgecan cinayetinde açıklama yapmak zorunda kaldılar." diye konuştu. Kadın cinayetlerinde ağır tahrik indirimlerinin doğru olmadığını aktaran Beştaş, yargıda tahrik indirimlerini tamamen kaldırmanın mümkün olmadığını ancak kadınları korumaya yönelik yasa değişikliklerini HDP milletvekillerinin gündem yaptıklarını söyledi. Sohbetin ardından Komisyon Başkanı Ebru Çatıkkaş ve komisyon üyeleri adaylara başarılar diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Beştaş: HDP'de kadın özgürlüğü konusu en önde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER