Beyaz Saray sözcüsü Erdoğan sorusunu böyle geçiştirdi...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 1 2017
Venezuela'daki referandum sonrası ABD yaptırım uygulama kararı aldı. Türkiye'deki başkanlık referandumu ile aynı şartların oluşmasına rağmen ABD'nin burada AKP lehine bir çifte standardı mı var sorusunu ise Beyaz Saray sözcüsü geçiştirmeyi tercih etti
Pazartesi günü Beyaz Saray’da Venezuela’da yapılan referandumla ve ABD’nin getirdiği yeni ambargolarla ilgili bir basın toplantısı yapıldı.
ABD, Venezuela’da hafta sonu yapılan referandumu meşru bulmadığını ilan etti ve Başkan Maduro’ya yeni ambargolar koydu.
Washingtonhatti.com'un haberine göre toplantıyı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Başdanışmanı McMaster ile Hazine Bakanı Munchin yaptılar.
Sorulardan birisinde ise Venezuela’daki referandumu tanımazken neden Erdoğan’ın yaptığı referandumun tanındığı soruldu. Soruda Erdoğan’ın referandumunun da Erdoğan’ın ”güçlerini artırdığı, bazılarının da referandum sonuçlarını şaibeli bulduğu bir referandum oldu. Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Sonra Erdoğan Washington’a geldi ve adamları protestocuları Büyükelçiliği önünde dövdü. Venezuela ile Türkiye arasındaki fark nedir?”
Cevap olarak McMaster şunu söyledi:
”Fark şu: Bu Venezuela’da anayasasının sonu demek. Bu bir sürecin hızlandırılmış hali, Maduro rejimi içerisinde ve tamamen sınırlandırıyor. Bu seçim Maduro’yu çok özel bir kulüb içine sokuyor. İnsanları acımasızca baskı altına alanlar kulübü içinde Magawi, Başar Esad, Kim Jun Un bulunuyor. Bu anayasayı tamamen gaspediyor.”
Gazeteci ise bu referandumun sonuçları ile Türkiye’dekinin aynı olduğunu anlatmaya çalışırken McMaster’in dinlemediği görülüyor.
Washintonhatti.com
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı2.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi5.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor
6.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...7.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?8.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti9.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor10.Trump'tan İran'a müdahale sinyali

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...

Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 ...


