'Beyaz Toros', Davutoğlu'nun başına bela oldu

Davutoğlu’nun Toros çıkışına JİTEM davası avukatlarından tepki geldi.

'Beyaz Toros', Davutoğlu'nun başına bela oldu

Avukat Vesek, “Bu konuda çalışma yürüten hakim ve savcılar bertaraf edildi. Hükümet Beyaz Toros’la uzlaştı” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Van mitinginde söylediği “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda beyaz Toroslar dolaşacak” sözlerinin yankıları sürüyor. ‘Cizre JİTEM Davası’nın müdahil avukatlardan Veysel Vesek, “Jitem davalarında beyaz Toros sık sık müşteki ifadelerinde geçer.

Bugün'den Cihan Acar'ın haberine göre, Başbakan Davutoğlu’nun ‘Beyaz Toros’ çıkışı bize göre samimi değil. Samimi olsalar çoktan bu davalar biterdi. Önce tek tek davalar batı illerine nakledildi. Böyle yaklaşık 10’dan fazla dava söz konusu. Bu kararlar bize iradenin bu olayların faillerini aklama yönünde olduğunu gösteriyor. Onun için Beyaz Toros’un geçtiği dava dosyalarının yüzde 90’ı zaman aşımına uğradı” dedi.

SAVCILAR SÜRÜLDÜ
JİTEM davalarının çok sağlam deliller içerdiğini belirten Vesek, “Buna rağmen beraatler geliyorsa düşünmek lazım. Ergenekon dava süreci ile bir irade oluşmuştu. Ama bugün o irade yok. Ne hükümette ne yargıda var. Bu konuda çalışma yürüten hakim ve savcılar bertaraf edildi. Dolayısıyla hükümet beyaz Toros’la uzlaştı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

DEMEK Ki YERLERiNi BiLiYORLAR
JİTEM Ana Davası müdahil avukatı Barış Yavuz, ‘Beyaz Toros’la ilgili şunları söyledi: “Demek ki böyle bir ekip duruyor. Onlar bunların kim olduğunu biliyor. İktidardan giderlerse onların iplerini çözüp gönderecekler. Toroslar’ın himayedarı sizsiniz.”

<< Önceki Haber 'Beyaz Toros', Davutoğlu'nun başına bela oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER