Beyaz Toros'lu saldırganlardan polis aracına 150 kurşun


Diyarbakır'da sabah saatlerinde devriye görevinde bulunan emniyet asayiş ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. İki kişi oldukları belirlenen saldırganlardan biri olay yerinde öldürülürken biri kaçtı. Araçta bulunan polis memurlarından 3'ü yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi arka kapısı önünde, seyir halinde olan polis aracına iki terörist tarafından saldırı düzenlendi. Polislerin geçeceği güzergahta önceden beklediği tespit edilen teröristler 21 EK 740 plakalı beyaz Toros aracın içinden güvenlik güçlerine ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine iki teröristten biri olay yerinde öldürüldü.

Diğer terörist ise kaçarak kayıplara karıştı. Çatışmada polis memurlarından Ş.K., U.U. ve M.T. el ve bacaklarından yaralandı. Yaralı güvenli güvenlik güçleri ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralı bir polisin daha önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olduğu Diyarbakır'a atandıktan sonra devriye görevinde görevlendirildiği öğrenildi.

OLAY YERİNDE 150'E YAKIN KURŞUN

Bu arada olay yerindeki polis aracına onlarca kurşunun isabet ettiği görüldü. 150'e yakın boş kovan tespit edilirken bütün deliller numaralandırıldı. Saldırıya uğrayan aracın bulunduğu caddede onlarca delil numarası yerleştirildi. Polis aracın üzerinde kurşun izlerine bant yapıştırıp delil numarası yazdı.

BAĞLAR'DA POLİSE ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Bu saldırı, Bağlar ilçesinde son dönemlerde polis ekiplerine yönelik düzenlenen üçüncü saldırı oldu. Önceki iki saldırıda polis memurları yaralanmış, bir polis memuru ise felç olmuştu. Önceki saldırının faillerinin de bulunamadığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Beyaz Toros'lu saldırganlardan polis aracına 150 kurşun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER