Beyin ölümü gerçekleşen adamın organları 3 kişiye umut oldu


Mersin'in Tarsus ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki Ömer Ateş'in ailesi tarafından bağışlanan organları, organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.

4 gün önce evinde fenalaşıp hastaneye kaldırılan 3 çocuk babası işçi emeklisi Ömer Ateş'e beyin kanaması teşhisi konularak yoğun bakıma alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde beyin ölümün gerçekleşmesinin ardından Ömer Ateş'in eşi Vacide Ateş ve çocukları organlarını bağışlama kararı aldı.

Yaşamını yitiren Ömer Ateş'in eşi Vacide Ateş "Eşim çok sevilen, iyilik yapmayı seven biriydi. Çok üzgünüz ama organları başka insanlara şifa vereceği için mutluyuz." diyerek acı ve mutluluğu bir arada yaşadığını belirtti.

Hastanın bulunduğu Medical Park Tarsus Hastanesi'ne nakil operasyonunu gerçekleştirmek için gelen Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Orhan Gürer, "Burada kadavradan böbreklerini alacağız ve canlıya nakledeceğiz. Alacağımız böbreği doku gurubuna uygun hastalar Bakanlık tarafından tespiti yapılıp bize bildirilir. Elimize ulaşan listede yer alan hastamızı çağırıp bizde hastamıza ameliyathanede böbrek nakil işlemini yaparız." bilgisini verdi.

Gaziantep SANKO Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi Organ Nakil Koordinasyonu ekibinde yer alan doktorlar tarafından yapılan cerrahi girişim ile kadavradan alınan 2 böbrek Gaziantep'e, karaciğer ise İstanbul'da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Beyin ölümü gerçekleşen adamın organları 3 kişiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER