Beyninden portakal büyüklüğündeki tümör çıkartıldı


Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi'nde baş ağrısı çeken bir hastanın beyninde oluşan portakal büyüklüğündeki tümör başarılı bir operasyonla çıkartıldı.

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktoru Tekin Akça ve Beyin Cerrahi Uzman Doktoru Yahya Efe Güner, hastaneye baş ağrısı şikayeti ile gelen 61 yaşındaki Salih Zararsız isimli hastada yapılan tetkiklerinde beyinde portakal büyüklüğünde tümör tespit edildiğini ve hasta yakınlarına bilgi verildikten sonra ameliyat edildiğini söyledi.

Doktor Güner, "Bu tür ameliyatlar az sayıda merkezde yapılıyor. Tümör, göz küresi, çene çukurunun üst bölgesi ve kafatası kemiğinin sol yarısında bulundu. Yapılan ameliyat başarılı geçti. Hastada herhangi bir şikayet veya problem olmadı. Tümör çıkarıldıktan sonra göz küresini çevreleyen kafatası kemiği ve çene kemiğinin üst bölgesi ile kafatasını çevreleyen kemik dokusu yerine başarılı bir şekilde yerleştirildi. Yerleşim bölgesi nedeniyle beyin dokusunun derininde olması nedeniyle yüksek riskli olan bu ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Beyninden portakal büyüklüğündeki tümör çıkartıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER