Beyrut'ta korkunç patlama!

Lübnan'ın başşehri Beyrut peş peşe çok şiddetli iki patlama ile sarsıldı. Patlamaların eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında gerçekleştiği kaydedildi. Lübnan Kızılhaçı en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 4 bin.

Beyrut'ta patlama anı kamerada!

SAMANYOLUHABER- Lübnan'ın başşehri Beyrut'ta çok şiddetli iki patlama meydana geldi. En az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin kişinin yaralandığı bildirildi.

Şehrin neredeyse her yerinden hissedilen patlamaların eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında gerçekleştiği kaydedildi. Lübnan devlet ajansı, patlamaların bir havai fişek deposunda meydana geldiğini kaydetti.
Resim

Beyrutlular bugün dehşeti yaşadı. Korkunç patlamadan geriye harabeye dönmüş bina ve caddeler kaldı. Şehirde tam bir can pazarı yaşandı. Yaralılar omuzlarda taşındı.

Liman bölgesinde meydana gelen patlamadan yükselen kızıl duman bulutu gökyüzünü kapladı.

PATLAMANIN  SEBEBİ AMONYUM NİTRAT MI?

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun patlamaya, altı yıldır liman bölgesinde yeterli güvenlik önlemi alınmadan tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söyledi. 

Lübnan iç istihbarat servisinin başkanı Abbas İbrahim ise, "Patlama yüksek infilak özelliğine sahip materyallerin bulunduğu bir sahada gerçekleşti." dedi. 

Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) haberine göre, Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu.

HASTANELER YARALILARLA DOLU!

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hasan Çakıl patlama sonrası NTV'ye konuşurken, ''Patlamada büyükelçilik konutunun camları kırıldı. Konuttaki kişilere ulaştık, durumları iyi'' dedi.


Patlamadan dakikalar sonra ikinci bir patlama daha meydana geldi. Patlama sonrasında şehrin üzeri kırmızı bir bulutla kaplanırken, yangını söndürmek için itfaiye seferber oldu. 

ÇOK SAYIDA YARALI VAR, HASAR BÜYÜK

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan patlamalarda çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti. Patlama sebebiyle çevredeki binalar ağır hasar gördü.
Patlamanın vurduğu Beyrut'tan ilk görüntüler - 1


Lübnan'ın başşehri Beyrut korkunç patlamalarla sarsıldı.

The National'ın Washington muhabiri Joyce Karam, Beyrut'ta biri limanda biri şehrin içinde olmak üzere 15 dakika içinde iki patlama meydana geldiğini ifade etti. 
olay yeri

Karam, bu hafta uluslarası mahkemenin Reik Hariri suikastine dair kararını açıklamasının beklendiğini de aktardı. 

Refik Hariri, Saad Hariri'nin babasıydı ve 2005 yılında öldürülmüştü.

---

---
Resim

---
Resim

---
<< Önceki Haber Beyrut'ta korkunç patlama! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER