Beyzbol takımından duygulandıran jest

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında UEFA'nın EURO 2016'da saygı duruşunda bulunulmayacağını söylemesi tepki çekerken, ABD beyzbol takımı Texas Rangers yaptığı jestle dikkat çekti.

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

Video: Arşiv

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırı sonrası onlarca sivil hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Tüm Türkiye’nin yasa boğulduğu olay sonrası UEFA’ya başvuran yetkililer, EURO 2016 maçları öncesi saygı duruşunda bulunulmasını talep etmişti.

Ancak UEFA’dan hiç beklenmedik bir cevap geldi. UEFA, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle EURO 2016’da saygı duruşu yapılamayacağını yetkililere iletti.

Öğrenilen bilgiye göre ‘Sadece ev sahibi ve katılımcı ülkelerde futbolu direkt etkileyen olayların yaşanması durumunda maçlardan önce saygı duruşu yapılacağı’ gerekçesiyle Türkiye’nin talebi reddedildi.

Üyesi olduğumuz UEFA’dan böyle bir cevap almanın şokunu yaşayan Türkiye, ABD’den gelen jestle duygulandı.

American Beyzbol Ligi’nde New York Yankees ile deplasmanda oynadığı maç öncesi Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenleri anan ve bir dakika saygı duruşunda bulunan Texas Rangers takımı, alkışları topladı.

WEMBLEY DE KIRMIZI – BEYAZ

ABD’nin Texas Rangers takımı dışında Atatürk Havalimanı’na gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler İngiltere’de de anıldı.

Ünlü Wembley Stadyumu’nu kırmızı-beyaza boyayan İngilizler, saldırı sonrası İstanbul ve Türkiye’nin yanında olduklarını gösterdiler.

Kaynak: Amkspor
<< Önceki Haber Beyzbol takımından duygulandıran jest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER