Bharara'dan 'Beleş Rolex' açıklaması

Türkiye'deki 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının kilit ismi Reza Zarrab'ı ABD'de tutuklatan Savcı Preet Bharara, hükümet yetkililerinin yolsuzluklarından bahsederken, "Beleş Rolex saat diye bir şey olamaz" dedi.

Savcı Bharara'dan havuz medyasına sert eleştiri!

Video: Arşiv

Türkiye'deki yolsuzluk skandallarının kilit ismi Reza ZarrabABD'ye girdiği sırada tutuklatarak cezaevine gönderen, New York Güney Bölge Federal Savcısı Preet Bharara, Reuters canlı yayınında soruları yanıtladı. Bharara'nın açıklamalarındaki "beleş Rolex" sözleri, Zarrab'tan rüşvet olarak servet değerinde bir saat aldığı iddia edilen Zafer Çağlayan'a gönderme yorumlarına neden oldu.

Reza Zarrab davası başta olmak üzere bakmakta olduğu dosyalar hakkında konuşmaktan kaçınan Bharara, canlı yayında siyasilerin ve bürokratların yolsuzlukları hakkında konuştu. Bharara, hükümet yetkililerinin yolsuzluklarından bahsederken, "Beleş Rolex saat diye bir şey olamaz" dedi.

ABD'li savcıların soruşturmalara hazırlanırken yasalara ve kanıtlara baktığını dile getiren Bharara, "Suçluların serbest kalması, ABD savcılarının kitabında yoktur" diye konuştu.

Canlı yayında, Savcı Bharara'ya politikaya atılıp atılmayacağı da soruldu. Savcı olarak mesleğinde 7 yılı dolduran Bharara, "Bundan sonra ne yapacaksınız" sorusuna, "Tek bildiğim bundan sonra iyi bir kahvaltı yapacağım" yanıtını vermekle yetindi.

Kaynak: Cumhuriyet

<< Önceki Haber Bharara'dan 'Beleş Rolex' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER