Hayırsevere yapılana şiirle tepki

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 91 yaşındaki bir hayırseverin hasta yatağında gözaltına alınmak istenmesine, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif'in bir şiiriyle tepki gösterdi: "Bi çarenin Müslümanlığı öylesine büyük bir suç ki hangi cezayı versen az geliyor."

Hayırsevere yapılana şiirle tepki



Erzurum 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla, 4 eğitim kurumunun menkul ve gayrimenkul varlıklarına el konulması ile 30 hayırseverin gözaltına alınmasına, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da tepki gösterdi. Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Kamalak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erzurum'da başarılı eğitim kurumlarının menkul ve gayrimenkullerine el konulmasını 'zulüm' olarak değerlendiren Kamalak, "Zulüm ile bir yere varılamaz. adaletten hiçbir zaman ayrılmamak lazım." dedi. Yapılan hukuksuzluğun bir üst mahkemeden döneceğine inandığını ifade eden Kamalak, 91 yaşındaki hayırsever iş adamı Alaattin Öksüz'ün 'terör örgütü üyesi' olduğu iddiasıyla hasta yatağında gözaltına alınmak istemesine ise Mehmet Akif Ersoy'un bir dizesiyle karşılık verdi: "Bi çarenin Müslümanlığı öylesine büyük bir suç ki hangi cezayı versen az geliyor."

SP lideri, hayırseverlerin 'terör örgütü üyeliği ile gözaltına alınmaları hakkında da şunları söyledi: "Bundan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Şu an tedirgin ve taciz etme durumları söz konusudur. Her şeye rağmen bu ülke bir hukuk devletine sahiptir. Mevcut Anayasası vardır. Bugünler geçicidir."

<< Önceki Haber Hayırsevere yapılana şiirle tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER