Biat etmeyen bütün yargıçlar tasfiye edilecek

Yargıtay, Danıştay ve YSK’da tasfiye öngören kanun tasarısının Meclis Genel Kurulu’ndaki ikinci gün görüşmelerinde 11 madde daha kabul edildi. 36 maddelik tasarının 22 maddesi genel kuruldan geçerken önceki gün sabahlayan Meclis dün de sahura kadar mesai yaptı.

Yüksek yargı paketi kabul edildi

Genel kurulda AKP’nin önergesiyle Yargıtay’ın 516 üyesinin 300 yerine 310’a düşürülmesi kararlaştırıldı. 

Yargıtay’da tasfiye edilecek üye sayısı 10 azaltılırken Danıştay için 196 üye sayısının 116’ya düşürülmesinde bir değişiklik yapılmadı. 

Diğer taraftan yeniden Danıştay ve Yargıtay üyeliğine atanmayarak tasfiye edilecek üyelerin gönderilecekleri ilk derece mahkemelerindeki yerlerini ise 22 kişilik HSYK Genel Kurulu yerine iktidarın tam kontrolünde olduğu söylenen 7 kişilik 1. Daire tarafından belirlenmesi yönünde değişiklik yapıldı.

Devleti yıkıyorsunuz!

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, iktidara “Bu kanun tasarısıyla yüksek yargıdaki insanların müktesep hakları yerle yeksan edilmektedir. 

Aklınızı başınıza alın! Hukuk size lazım olduğunda bugün yaptıklarınız için dövüneceksiniz.” diye seslendi. 

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt ise şöyle konuştu: “Fatih Sultan Mehmet diyor ki: ‘Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür, adalet öldüğünde devlet yıkılır.’ 

Kadıyı satın alıyorsunuz kardeşlerim, yapmayın, devleti yıkarsınız. O yıkılan devletin altında hep beraber kalırız.”

<< Önceki Haber Biat etmeyen bütün yargıçlar tasfiye edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER