HDP'yi silahla basan saldırganı mahkeme serbest bıraktı

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na saldıran ve bir kişinin yaralanmasına sebep olan Muhammed Eren Sütçü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Karara HDP'den tepki geldi.

SHABER3.COM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na saldıran ve bir kişinin yaralanmasına sebep olan Muhammed E.S. tutuklanma talebiyle sevk edildiği İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesince "ev hapsi" şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na 28 Aralık 2021 tarihinde bıçaklı saldırı düzenleyerek bir kişiyi yaralayan ve üzerinde 2 kurusıkı tabanca ile 6 kurusukı mermisi çıkan E.S., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün "kasten yaralama" ve "silahlı tehdit" suçundan tutuklama talebiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.

HDP'DEN TEPKİ

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü, kararın ardından "Partimize saldıran saldırgan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı! Cezasızlık politikasıyla partimize yönelik saldırıları teşvik eden siyasi iktidar, olası tüm saldırıların sorumlusu ve tetikleyicisidir" açıklaması yaptı.



OLAY

HDP İzmir il binasınada 17 Haziran tarihinde Onur G. tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz öldürülmüştü. Onur G.'nin yargılanmasına 29 Aralık'ta İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanmıştı.
<< Önceki Haber HDP'yi silahla basan saldırganı mahkeme serbest bıraktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER