Biden: Ortak misyonumuz IŞİD'i ortadan kaldırmaktır
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 23 2016
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dolmabahçe'de yaptığı görüşme sona erdi. İkili kameraların karşısına geçerek, görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yaptığı açıklamada terörle mücadele konusunda Türkiye'ye destek verdiklerini açıkladı. Biden'ın yaptığı açıklamada satır başları şu şekildeydi: " Türkiye'de IŞİD ve PKK konusunda hem fikiriz. Bunlar terörist gruplardır. Türkiye halkına zarar veren tüm terörist gruplara karşıyız. IŞİD'in Sultranahmet'teki saldırısını kınıyoruz. Birçok Türk vatandaşı terörden mağdur olmuştur bugüne kadar. Biz bu hareketlere mani olmak için işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Ortak misyonumuz IŞİD'i ortadan kaldırmaktır. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tek tehlike IŞİD değildir. PKK da aynı derecede tehlike teşkil ediyor. PKK barışa gönüllü değildir ve bunu göstermektedir. Kabul edilmeyecek faaliyetlerde bulunmaktadır. Türkiye stratejik partnerimizdir. Türkiye'nin başarısı ABD için son derece önemlidir."
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise yaptığı açıklamada YPG'nin PKK'nın bir parçası olduğunu söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'
6.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








