Herkes Biden'i kutluyor, 'bir kişi'den henüz ses yok

ABD'nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'e tebrik yağarken sessizliğini koruyan Tayyip Erdoğan ve ekibi dikkati çekiyor.

SHABER3.COM

SAMANYOLU HABER - Dünya liderleri ya da halkların temsilcileri yeni ABD başkanını Twitter üzerinden ya da resmi kanaldan kutlarken Ankara rejiminin sessizliğe bürünmesi dikkati çekiyor.

Ana muhalefetteki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile twit atarak Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik etmesi dikkati çekerken Tayyip Erdoğan'ın ne sosyal medya üzerinden ne de resmi olarak bir kutlama mesajı yayınlamaması tuhaf bulunuyor.

ABD seçimlerinde başta havuz medyasının haberleriyle olmak üzere Trump'un kazanması için açıktan destek veren Erdoğan'ın, Joe Biden yönetimiyle nasıl bir ilişki tesis edeceği bilinmiyor.

GİNE'DEKİ SEÇİME BİLE BUGÜN KUTLAMA MESAJI YAYINLADILAR

Bu arada Ankara, Gine'de 18 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için tebrik mesajı yayınladı. Resmi sonucu göre Gine'nin yeni cumhurbaşkanı Alpha Condé olurken Dışişleri Bakanlığı "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Sayın Alpha Condé’yi tebrik ediyor, seçim sonuçlarının dost ve kardeş Gine halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Önümüzdeki dönemde siyasi sürecin toplumsal uzlaşı temelinde ve Gine halkının beklentilerini karşılayacak kapsayıcı bir anlayışla yürütüleceğine inanıyoruz." mesajını kamuoyuna duyurdu.

<< Önceki Haber Herkes Biden'i kutluyor, 'bir kişi'den henüz ses yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER