Biden ve Putin telefonda görüştü

Dünyanın kilitlendiği Ukrayna krizi devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefon görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat iki dakika sürerken, Beyaz Saray'ın yazılı açıklama yapması bekleniyor.

SHABER3.COM

ABD Başkanı Joe Biden Rusya lideri Vladimir Putin’le bir kez daha telefonla görüştü. İki lider Rusya-Ukrayna gerginliği konusunu konuştu. ABD Başkanı Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bir askeri harekat başlatması halinde Rusya’nın “sert ve hızlı bir bedel” ödemek zorunda kalacağı hatırlatmasında bulundu.

Rusya’nın Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker yığmasıyla başlayan gerilimde tansiyon düşmüyor. Rusya’nın heran Ukrayna’ya karşı bir operasyon başlatabileceğini ve hatta vatandaşlarının 48 saat içerisinde Ukrayna’yı terk etmesini isteyen ABD’nin Başkanı Joe Biden Rusya lideri Putin’le bir kez daha bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Başkan Bidenü bugün Rusya’nın Ukrayna sınırında artan askeri varlığı konusunu görüştü. Başkan Biden net bir biçimde, Rusya’nın Ukrayna’yı istilası halinde ABD’nin müttefikleriyle birlikte kararlı ve sert bir karşılık vereceği mesajını verdi. Başkan Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’da daha fazla ilhaka girişmesinin acı verici insani sonuçları olacağını ve Rusya’nın itibarını zedeleyeceğini yineledi. Biden, Rusya lideri Putin’e ABD ve müttefiklerinin tam bir koordinasyon içerisindee diplomatik girişimlere olduğu gibi diğer senaryolara da hazır olduğunu iletti” denildi.

<< Önceki Haber Biden ve Putin telefonda görüştü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER