Biden'in eşinden sürpriz karne ziyareti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 22 2016
Paylaş
X Post
2015-2016 öğretim yılının ilk döneminde karne alan öğrencilerin sürpriz konuğu dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Joe Biden'ın eşi Jill Biden oldu.

Jill Biden, Ortaköy'deki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerin gelecek planlarını dinledi.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in eşi Jill Biden'ın ilk durağı Ortaköy'deki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Kendisi de eğitimci olan Dr. Jill Biden, karnelerini alan öğrencileri tebrik etti. Kız öğrencilerin sevgi gösterisiyle karşılanan Biden'a torunu Naomi ile damadı Howard da eşlik etti. Ziyaret boyunca Amerika'nın Türkiye Büyükelçiliği görevlileri ile Beyaz Saray'dan gelen güvenlik ekibi sıkı güvenlik önlemi aldı.
"SİZLERİN BAŞARISI TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Öğrencilerle yakından ilgilenen Jill Biden, öğrenciler tarafından hazırlanan ve insan hakları temasına vurgu yapılan duvar çalışması hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerin duvarda beyaz güvercinlerle beraber engelli bir bireyi resmetmiş olması Biden'ın dikkatini çekti. Türkiye ve ABD bayraklarının arasından geçerek okul bahçesine gelen Biden, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.
Eğitime öncelik vermenin önemli olduğunun altını çizen Biden, «Derslerinize öncelik vererek kendiniz ve aileniz için hayat boyu sürecek fırsatlar yaratıyorsunuz. 30 yılı aşkın öğretmenlik yapmış birisi olarak öğrencilere geleceklerini planlama konusunda yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorumö dedi. Kadın ve kızların başarısının ülkeler için büyük önem taşıdığının altını çizen Biden, "Sizin başarınız Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Çünkü kızları ve kadınları tam potansiyeline ulaşmayan hiçbir ülke kendi potansiyeline tam olarak ulaşamaz" ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEYECANDAN KONUŞAMADI
Karne alan öğrencileri tebrik
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Brooklyn Amity davasında karar çıktı: Okulun kapanması veya faaliyetlerinin durması söz konusu değil2.Dik duralım Allah bizi yalnız bırakmaz3.Kılıçdaroğlu 9 milletvekilini disipline sevk etti, Özel'in kurmayları "yetkisiz" dedi4.İsrail askerleri 7 aylık bebeği öldürdü: Araç hızla üzerimize geldi demişlerdi, olayın videosu yalanladı5.Özgür Özel yayınına ceza gerekçesi: 'Toplumda kanaat oluşumunu engelleme'
6.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”7.Amerikalı Richard bambaşka biri çıktı: 2.5 milyon dolarlık vurgun İstanbul'da bitti8.Finlandiya’dan AB’ye Rusya çağrısı: Diyalog başlamalı9.2026 Dünya Kupası'na saatler kala FIFA'dan forma yasağı10.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Brooklyn Amity davasında karar çıktı: Okulun kapan...

Dik duralım Allah bizi yalnız bırakmaz

Kılıçdaroğlu 9 milletvekilini disipline sevk etti,...

İsrail askerleri 7 aylık bebeği öldürdü: Araç hızl...

Özgür Özel yayınına ceza gerekçesi: 'Toplumda kana...







