Bilal Erdoğan saray gezdirip PR yazdırdı: Ahlat'taki mütevazi bina(!)

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ağustos 16 2020
HaberTürk gazetesi Nagehan Alçı, Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la birlikte Van Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkünü gezdi. Alçı, "Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. Bir abartı ya da gösterişten bahsetmek mümkün değil. Ben son derece mütevazı buldum Ahlat’taki binayı" dedi.

Alçı, Bilal Erdoğan'la birlikte Van Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkünü gezdi. 

Alçı, "Ahlat’taki Külliye Van Gölü’nün üzerinde müthiş bir konumda yer alıyor. Çok büyük algısı yaratmayan ama etkileyici bir yapı. İçeri girince bir koridor ve hemen arkasında insanın nefesini kesen bir göl manzarasına açılan bir teras… Yanlış anlaşılmasın, nefes kesen bir ihtişamdan bahsetmiyorum. Aksine sade, bilinçli bir tevazunun hakim olduğu bir yapı görkemini tabiattan alan bir güzelliğe açılıyor. Masmavi suları ile ışıl ışıl Van Gölü ayaklarınızın altında İnsanın tüylerinin ürpermemesi imkânsız… Terasın sütunlarına Selçuklu mezar taşlarının iki replikası konmuş" ifadelerini kullandı. 

'Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok'

"Aşağı inince büyük sergi ve toplantı salonu çıkıyor karşınıza. Karşılıklı duvarlar tarihteki Türk devletlerini simgeleyen kapılara açılıyor.Kapıların arkasında her bir devlet için sembolik birer bölüm olacakmış. Salon ise müze ve etkinlik alanı olarak kullanılacak" diyen Alçı, "Gelelim Cumhurbaşkanının konaklayacağı bölüme… Binanın iki farklı konumunda birbirine eş iki ünite hazırlanmış. Biri Cumhurbaşkanı ve ailesi, diğeri de konuk bir devlet başkanı geldiğinde ağırlamak için. Sade ama şık bir daire denebilecek bir alan burası. Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. İnce uzun bir hol önce dar bir mutfağa açılıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Küçük, herhangi bir suit otel odasında görebileceğiniz bir oturma odası. Onun yanında iki küçük yatak odası ve en uçta Cumhurbaşkanı ve eşi için hazırlanan ana yatak odası… Çarşaflar ve yastıklar bile konmuş.

25 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan burada konaklayac

Bu haberler de ilginizi çekebilir