Bilici'den "boş bina" cevabı

Kayyım atanan Zaman Gazetesi'nin Eski Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Bilici önemli açıklamalar yaptı. Bilici, Zaman Gazetesi'nin özgür bir medya kuruluşu olduğuna dikkat çekti. "Medyaya yapılan darbeler yeni filizler verecektir, Umutsuzluğa gerek yok" dedi. İşte o açıklamalar;

Bilici'den

Abdülhamit Bilici, son dönemde Türkiye'de Askeri Vesayetin gerilediğini ama demokrasinin aynı kuvvetlenmediğini söyledi. Zaman Gazetesi'ne atanan kayyımların gece yarısı kendilerini gazeteden çıkardıklarını ve hemen ilk iş olarak yayın politikasına müdahale ettiklerini dile getiren Abdülhamit Bilici, "bize boş bina teslim ettiler" diyen kayyımlara da cevap verdi. Zaman Gazetesi'nin son iki yıldan bu yana siyasi baskılar nedeniyle çok ciddi sıkıntılar çektiğini, reklam alamadığını, reklam verenlerine baskılar yapıldığını, birçok personelini yaşadığı maddi zorluklar nedeniyle çıkartmak zorunda kaldığını kaydeden Bilici, "Binanın boş olmasını nedeni, O kayyımları oraya atayan zihniyettir" cevabını verdi. Bilici'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar; 

- Zaman'ın 30 yıllık geleneği var. Medyayı susturmak ve kulp takma için suçlamalar yapılıyor.

- 15 yıldır yazı yazıyorum. Kalıbımı basarım; yazılarımın bir tanesinde şunu mu yazayım bunu mu yazayım diye sorduğum kimse olmamıştır. Tamamen özgür bir ortamda yazılarımı yazdım. Yazarlarımız da "Biz Zaman'da yazıyoruz, kimse karışmıyor" der.

- İnşallah bu dönemi aldığımız derslerle daha iyi geçiririz

- Dindar birileri iktidar olursa ahlaki, yolsuzluk ve hak gibi konularda daha başarılı olurlar  diye düşünüyordum.

- Genel Yayın Yönetmenliği dönemimde herkes için demokrasi ilkesine göre davranmaya çalıştım

- Medyaya yapılan darbeler yeni filizler verecektir, Umutsuzluğa gerek yok. Sonunda adalet yerini bulacaktır. Masum insanlara suçlamalar yapışmaz. 

- Türk medyası dünya basını kadar yaşananları görmedi.

- Demokrasi mücadelesi vermek de zulmün tarafında olmak da tarihe geçiyor. Bazı sıkıntılar çekmek gerekiyorsa katlanacağız. Özgür medya susmayacak.

- Bizim Ak Parti ile devletle, kurumlarla derdimiz yok, olamaz. Bizim derdimiz haksızlıklarla, hukuksuzluklarla. 

- Hukuksuzluğa itiraz etmek gazeteciliğin, insan olmanın, Müslümanlığın gereğidir.

- Demokrasiden geriye dönüş yok.


<< Önceki Haber Bilici'den "boş bina" cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER