Bilim Kurulu üyesinden flaş Korona uyarıları: Bu kez bilinmeyenleri yazacağım

Sağlık Bakanlığı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından virüs konusunda çarpıcı mesajlar paylaştı. Özlü, "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım." dedi.

SHABER3.COM

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, Twitter hesabından “Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım.” notuyla Koronavirüs'e dair (Covid-19) mesajlar paylaştı.

Özlü, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

* Covid-19'la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil.

* Virüsün aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul.

* Sonuç: Hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen.


<< Önceki Haber Bilim Kurulu üyesinden flaş Korona uyarıları: Bu kez... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER