Bilim şenliğinde AK Parti'nin ve adayın propagandasını yaptılar


TÜBİTAK ile Bilimi Tanıyarak Geleceğe Yürüyorum Proje yarışmasında ilk 10 sırada yer alan Osmaniye Toprakkale Dağıstan İlkokulu'nda bilim şenliği düzenlendi. Şenliğin yapıldığı okul bahçesine giren AK Parti milletvekili adayının seçim minibüsüyle propaganda yapılması tepkilere neden oldu.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Dr. Mustafa Orhan'ın da katıldığı şenliğin yapıldığı okul bahçesine giren AK Parti milletvekili adayı Suat Önal'ın seçim minibüsüyle parti ve aday tanıtımı yapıldı. Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, "Okul bahçesinde anons arabasının bulunması siyasi etik açısından yanlıştır. Bu olayı görüp müdahale etmeyen ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü ve okul müdürü sorumludur. Gerekli ikazı yaparak anons arabasını dışarı çıkartmaları gerekirdi." diyerek olaya tepki gösterdi.

Öte yandan bilim şenliğinde öğrenciler bir taraftan dev teleskopla güneşi gözlemlerken, diğer taraftan da uygulamalı deneylere katıldı. Akademisyenler, öğrencilerin bilimle ilgili çeşitli sorularını cevaplandırdı. Uzay bilimleri, matematik, fizik ve kimya bölümleriyle ilgili projeler konuklara tanıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bilim şenliğinde AK Parti'nin ve adayın propagandasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER