Bilirkişi, Sarıyer'deki otobüs kazasında şoförü asli kusurlu buldu


Sarıyer'de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı otobüs kazasıyla ilgili davada bilirkişi raporuna göre tutuklu yargılanan şoför asli kusurlu bulundu.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fikret Gülbahar getirildi. Kazada yaralanan bazı müştekiler ile tarafların avukatları da duruşmaya katıldı.

Bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirten hakeme başkanı, rapora göre sanığın yüzde yüz kusurlu bulunduğunu belirtti. Diğer yaya ve araç sürücülerinin ise kusursuz olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Sanık Fikret Gülbahar, aracın seyir halindeyken havaların boşalması sebebiyle kapıların kendiliğinden açıldığını savundu. Gülbahar, "Otobüs hareket halindeyken kapılar açılmaz. Kapı açıksa da araç hareket etmez, kendini kilitler. Cezaevinde düşünürken bu husus aklıma geldi. Buna ilişkin Otobüs AŞ'den sistemi açıklayan bir belge aldım. Bunu da mahkemenize sunuyorum ve bunun araştırılmasını istiyorum" dedi.

Şikayetçilerin avukatları, bilirkişi raporuyla sanığın kusurlu olduğunun anlaşıldığını ve cezalandırılmasını istedi.
Sanığın avukatı da, teknik bilirkişilerden oluşan yeni bir heyetle yeni rapor alınmasını talep etti. Müvekkilinin kaçma, delil karartma ihtimali olmadığını kaydeden avukat, yaşı ve sağlık durumu da göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, otobüs üzerinde yapılan incelemede sanığın söyledi hususların incelenip incelenmediğinin sorulmasına ve ek rapor alınmasına karar verdi.

Kuvvetli suç şüphesi, tutuklulukta geçen süre, istenen ceza miktarını dikkate alan mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

23 Şubat 2015 tarihinde Fikret Gülbahar'ın kullandığı ve 'Erguvan' olarak nitelenen şehir içi yolcu taşıma otobüs Kireçburnu Araba Yolu Caddesi üzerinde kaza yapmıştı. Otobüsün yayalara ve araçlara çarpması sonucu Gülferiye Düzgün (48) ve Sevim Paralı (59) ölmüştü. 8 kişi de yaralanmıştı.

İddianamede, sanık Fikret Gülbahar'ın "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bilirkişi, Sarıyer'deki otobüs kazasında şoförü asli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER