Bill Cosby'nin yargılanmasına karar verildi


Ünlü komedyen Bill Cosby'nin 2004 yılında bir kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasından yargılanmasına karar verildi. Cosby son dönemde çeşitli kadınların taciz iddialarıyla suçlanıyordu ve kendisi bu iddiaları reddediyordu. Bu dava ünlü komedyenin yargılanacağı ilk suçlama olacak.

Pennsylvania Montgomery bölge savcısı, Cosby hakkındaki suçlamaların mahkemeye taşınması gerektiğini "çünkü doğru olanın" bu şekilde hareket etmek olduğunu söyledi.

Savcılık davacı hakkında henüz bilgi vermedi ancak olayın geçtiği yer ve yıl olarak bakıldığında Temple Üniversitesi eski çalışanı Andrea Constand'ın davacı olabileceği düşünülüyor. Constand, Cosby'nin kendisine ilaç verip uyuttuğunu ve ardından taciz ettiğini ileri sürmüştü.

Constand, Cosby hakkında ilk defa suçlamada bulunan kadındı. Daha önce de Bill Cosby hakkında taciz iddiası üzerine dava açılmış ancak yeterli kanıt bulunamadığı için dava düşmüştü. 78 yaşındaki Cosby hakkında 40'dan fazla kadın taciz iddiasında bulundu. Cosby'e yönelik iddialar üzerine ünlü komedyenin NBC kanalı için çekeceği yeni aile komedisi iptal edilmişti. Cosby ve avukatları konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Bill Cosby'nin yargılanmasına karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER